Στο εδώλιο ηθοποιός για απόπειρα και βιασμό δύο γυναικών

 Στο εδώλιο ηθοποιός για απόπειρα και βιασμό δύο γυναικών

Την παραπομπή 43χρονου ηθοποιού σε δίκη για βιασμό κατά συρροή κατ΄εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο ηθοποιός αρχικά κατηγορήθηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων γυναικών, δύο εκ των οποίων είναι αδελφές. Ο 43χρονος μπορεί να απαλλάχθηκε από τις δύο καταγγελίες για βιασμό που είχαν κατατεθεί σε βάρος του αλλά παραπέμπεται σε δίκη για τις άλλες δύο. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο ηθοποιός και σκηνοθέτης παραπέμπεται να δικαστεί με τελεσίδικο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αλλά και του βιασμού, τα οποία φέρεται να τέλεσε σε βάρος δύο γυναικών τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Αύγουστο του 2013.

Ο ηθοποιός αρνείται τα όσα του καταλογίζουν και άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος του πρωτοβάθμιου συμβουλίου, η οποία απορρίφθηκε και έτσι, το Δευτεροβάθμιο Δικαστικό Συμβούλιο επικύρωσε την παραπομπή του σε δίκη για τις δύο καταγγελίες. Η πρώτη αφορά απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση τα Χριστούγεννα του 2012 σε βάρος μίας 19χρονης τότε γυναίκας. Η δεύτερη αφορά ο βιασμό μίας άλλης γυναίκας, το καλοκαίρι του 2013.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη περίπτωση, η γυναίκα κατηγορεί τον Λάμπρο Φιλίππου πως προσπάθησε να τη βιάσει αρχικά τον Δεκέμβριο του 2012 και μετά άλλες δύο φορές μέσα στο διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας. «Εισήλθε αιφνίδια στο υπνοδωμάτιό της και αφού κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του άρχισε να αυνανίζεται ενώπιον της», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δικαστές.

Τι υποστηρίζουν οι καταγγέλλουσες για τις κατηγορίες απόπειρας και βιασμού
Στη συνέχεια συμπλήρωσαν πως παρά τη ρητή άρνηση της, ο ηθοποιός χρησιμοποιώντας τις «υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις» έπιασε και με τα δύο του χέρια με δύναμη το κεφάλι της και επιχείρησε να την εξαναγκάσει σε συγκεκριμένη πράξη για να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του. «Η καταγγέλλουσα αντιστάθηκε, κρατώντας το στόμα της κλειστό», υπογράμμισαν αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή.

Μία ημέρα μετά στις 26 Δεκεμβρίου, ο 43χρονος ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμα της νεαρής τότε γυναίκας, η οποία αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα ψυχικής φύσεως, μπήκε αιφνιδιαστικά στο δωμάτιό της «και αφού κλείδωσε την πόρτα κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του και άρχισε να αυνανίζεται ενώπιόν της», ικανοποιώντας, παρά την αντίσταση της κοπέλας, με τον ίδιο τρόπο τη γενετήσια ορμή του. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο ηθοποιός το διάστημα εκείνο διατηρούσε σχέση με την αδελφή της.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την ψυχικά, ιδιαιτέρως, ευάλωτη κατάσταση της 19χρονης, η οποία ζούσε υπό μόνιμο καθεστώς εσωτερικής ανασφάλειας και υπό τη σκιά της μεγαλύτερης αδερφής της, που φέρεται ως λαμπερή προσωπικότητα με αποτέλεσμα να αναφύεται μεταξύ τους μία -έστω και λανθάνουσα- ανταγωνιστικότητα, επωφελήθηκε τον οικείων συνθηκών και προέβη στις παραπάνω πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης κατά τα 19χρονης», υποστηρίζεται εξίσου.

Σχετικά με την κατηγορία του βιασμού, σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να συνέβη τον Αύγουστο του 2013 μέσα στο διαμέρισμά του. «Ο κατηγορούμενος, ευρισκόμενος βραδινές ώρες με την παθούσα εντός της οικίας του, κατά τη διάρκεια της απαγγελίας εκ μέρους της ενός μονολόγου στο πλαίσιο μαθημάτων υποκριτικής πού της παρέδιδε και ενώ αυτή ήταν καθισμένη έμπροσθεν ενός γραφείου τη σήκωσε όρθια, χρησιμοποιώντας τις υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις, την έγειρε πάνω στο γραφείο όπου την ακινητοποίησε, ασκώντας δύναμη στην πλάτη της με τα χέρια του και ασκώντας πίεση με το σώμα του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απομακρυνθεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ επισημαίνεται πως μετά προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις παρά τη θέλησή της.

Πηγή: Πρώτο Θέμα