Στην Λυρική Σκηνή ο Κασσελάκης για την πρεμιέρα της “Κάρμεν” (εικόνες)

 Στην Λυρική Σκηνή ο Κασσελάκης για την πρεμιέρα της “Κάρμεν” (εικόνες)

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Στέφανος Κασσελάκης για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα του μπαλέτου «Κάρμεν». Ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόταν μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο, την τομεάρχη Πολιτισμού του κόμματος Κυριακή Μάλαμα και τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ.

Πρόκειται για μία νέα παραγωγή του μπαλέτου «Κάρμεν», σε χορογραφία του σπουδαίου Σουηδού χορογράφου Γιόαν Ίνγκερ, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στη Μαδρίτη από το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας. Από τις 7 Φεβρουαρίου και για έξι μοναδικές παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Έκτορα Ταρτανή. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο διακεκριμένος χορευτής και χορογράφος Γιόαν Ίνγκερ, με τη μακροχρόνια, εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή στο Nederlands Dans Theater, καθώς και σε άλλες σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες χορού, δημιούργησε το μπαλέτο «Κάρμεν» για το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας, όπου και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Ενδεικτικό της παγκόσμιας απήχησης της χορογραφίας είναι ότι έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στο Μόντε Κάρλο, ενώ λίγο μετά την αθηναϊκή πρεμιέρα της θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ όπου θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Μπαλέτο της Αυστραλίας και στο Λονδίνο από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης

O Ίνγκερ ανέλαβε το ρίσκο και την πρόκληση να δημιουργήσει μια καινούρια χορογραφία για την ηρωίδα του Μπιζέ, η οποία θεωρείται το σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας, θέτοντας ως προτεραιότητά του μια διαφορετική ανάγνωση της διάσημης ιστορίας. Έτσι επέλεξε να επικεντρωθεί στο θέμα της βίας, μέσα όμως από τη ματιά ενός παιδιού. Υπό αυτή την οπτική γωνία ο Ίνγκερ προτρέπει τον θεατή να παρακολουθήσει τη δράση της ιστορίας μέσα από το φίλτρο της αθωότητας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης

Σχετικά Άρθρα