Δημοκρίτειο: Νέες αποκαλύψεις για την ειβολή των ΜΑΤ στη Νομική

 Δημοκρίτειο: Νέες αποκαλύψεις για την ειβολή των ΜΑΤ στη Νομική

Ξεκαθαρίζει η διαδρομή, που οδήγησε η προχθεσινή βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στην Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και προκάλεσε κατακραυγή, λόγω των καταγγελιών φοιτητών για βιαιοπραγίες και των συλλήψεων 12 εξ αυτών.

Η «Εφ.Συν.» αποκάλυψε σε χθεσινό δημοσίευμα πως η παρέμβαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έφερε την αστυνομική εισβολή και ο Κοσμήτορας της σχολής, Μιχάλης Χρυσομάλλης, επιβεβαίωσε το γεγονός τονίζοντας πως ούτε η πρυτανεία ούτε η κοσμητεία δεν είχε ανάμειξη διαψεύδοντας έτσι την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που υποστήριζε πως οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή της. Ο κ. Χρυσομάλλης είπε χθες (Alpha) η πλειοψηφία του φοιτητικού συλλόγου απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Τι μεσολάβησε όμως; Σε νέες του δηλώσεις (OneTV) ο Κοσμήτορας της Νομικής έκανε λόγο ξεκάθαρα για πολιτική απόφαση, που επιβλήθηκε από τα πάνω, «από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από μεσολάβηση αποφοίτου μας και σημερινού υπουργού. Μέχρι εκεί μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.  Χρυσομάλλης σημείωσε πως η Νομική Κομοτηνής, ήταν η μία από τις επτά υπό κατάληψη σχολές του ΔΠΘ, κι ότι πέντε τμήμα του Πολυτεχνείου στην Ξάνθη είναι υπό κατάληψη εδώ και δέκα μέρες και μαζί με εμάς ξεκίνησε κατάληψη και η Ιατρική της Αλεξανδρούπολης, όπου τα πράγματα μπορεί να είναι πιο σοβαρά γιατί εκεί η κατάληψη μπορεί να θίγει και τη λειτουργία του νοσοκομείου, που εξυπηρετεί όλο το λαό της Θράκης.

Σχετικά Άρθρα