Ξανά υπό κατάληψη η Νομική του ΔΠΘ στην Κομοτηνή (vid)

 Ξανά υπό κατάληψη η Νομική του ΔΠΘ στην Κομοτηνή (vid)

Την συνέχιση της κατάληψης που αποφασίστηκε από την Γενική συνέλευση της Παρασκευής, και προκάλεσε την παρέμβαση της Αστυνομίας την Δευτέρα, αποφάσισαν φοιτητές που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στον χώρο της Νομικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Στο χώρο της Σχολής πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα πολυπληθής συγκέντρωση φοιτητών, που μεγάλη μερίδα του πλήθους αναγνώρισε ως Γενική Συνέλευση.

Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή, όταν αναμένεται να λάβει χώρα εκ νέου Γενική Συνέλευση, για να αποφασιστεί ή όχι η συνέχιση της κατάληψης.

Επίσης αποφασίστηκε συλλογική κάθοδος στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί.

Θυμίζουμε ότι μετά τη χθεσινή εκκένωση της κατάληψης φοιτητές και συνδικάτα διαμαρτυρήθηκαν έντονα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής. Οι 6 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγη ώρα, ενώ οι υπόλοιποι 12 περί των 23:00 το βράδυ, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη λειτουργίας δημόσιου κτιρίου.

Σχετικά Άρθρα