Βουλευτές της Ν.Δ “persona non grata” στις εκκλησίες;- Η χαρά του Βελόπουλου και του Νατσιού

 Βουλευτές της Ν.Δ “persona non grata” στις εκκλησίες;- Η χαρά του Βελόπουλου και του Νατσιού

Αναμφίβολα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είναι ο πιό διχαστικός και εριστικό στην τρέχουσα αντιπαράθεση της Εκκλησίας με την κυβέρνηση ως προς το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Αφού δήλωσε πως δεν πρέπει να βαφτίζονται παιδιά ομόφυλων ζευγαριών και εξέφρασε την – αντιεπιστημονική-άποψη πως ένα παιδί τέτοιου ζευγαριού εκλαμβάνει ως πρότυπο αυτή την σχέση και έτσι μπορεί να γίνει ομοφυλόφιλος, έστειλε σήμα στους βουλευτές που θα στηρίξουν το νομοσχέδιο. Ουδείς εξ αυτών θα έχει θέσει στις εκκλησίες!

Άλλοι μητροπολίτες έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να επιλέξουν το επιτίμιο της ακοινωνησίας. Εάν οι απειλές αυτές γίνονταν πραγματικότητα πολλοί βουλευτές της Ν.Δ που θα επιλέξουν την υπερψήφιση, ακόμα και την αποχή, στην ψηφοφορία της 15ης Φεβρουαρίου στην Βουλή, ενδέχεται να στερηθούν ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού τους ακροατηρίου. Τουλάχιστον δεν θα μπορούν να το συναντήσουν στους νεούς, εκεί όπου κάνουν τους μεγάλους σταυρούς και ψάλουν φωναχτά αλιεύοντας ψήφους.

Είναι αμφίβολο εάν άλλοι μητροπολίτες επιλέξουν μία τόσο ακραία τιμωρία όπως αυτή που προτείνει ο Σεραφείμ. Ίσως τον ακολουθήσει ο Κερκύρας και ορισμένοι ακόμα. Και μόνο, ωστόσο, το μήνυμα δυσκολεύει πολύ τους βουλευτές της Ν.Δ και προκαλεί τοπικές έριδες και ανταγωνισμούς ακόμα και μεταξύ βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Όλα αυτά αποτελούν, δίχως άλλο, την “χαρά” του Κυριάκου Βελόπουλου και του Δημήτρη Νατσιού. Η Ελληνική Λύση έχει ήδη πάρει την ανιούσα στις δημοσκοπήσεις και προβλέπεται πως, μαζί με το ΚΚΕ, θα αποτελέσουν τις ηχηρές εκπλήξεις των ευρωεκλογών. Στην Βόρεια Ελλάδα, σημαντικά οφέλη φαίνεται πως έχει η Νίκη.

Θα είχε ενδιαφέρον, πάντως, να δούμε εάν ο Πειραιώς θα βάλει face control στους ναούς ώστε να μην μπορούν να εισέρχονται οι τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ ή και άλλων κομμάτων. Ή εάν οι απειλές εκτονωθούν και ξεχαστούν. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως (εικόνα επάνω), δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο να κηρυχτεί ανεπιθύμητος στις εκκλησίες. Έχει τον τρόπο του…

Σχετικά Άρθρα