Βίντεο σοκ από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη- Η στιγμή που πέφτουν νεκροί οι δράστες

 Βίντεο σοκ από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη- Η στιγμή που πέφτουν νεκροί οι δράστες

Τρόμος έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Κων/λης όπου πραγματοποιήθηκε η ένοπλη επίθεση. Όσοι άκουσαν τους πυροβολισμούς έπεσαν στο έδαφος. Οι φερόμενοι ως δράστες εξουδετερώθηκαν από πυρά αστυνομικών. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από τους πυροβολισμούς υπάρχουν πέντε τραυματίες. 

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΗ:

Οι είσοδοι και οι έξοδοι του δικαστικού μεγάρου έκλεισαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ασθενοφόρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά δήλωσε: «Σήμερα στις 11:46 μ.μ. έγινε απόπειρα επίθεσης στον σταθμό ελέγχου μπροστά από την πύλη C του δικαστικού μεγάρου Καγκλαγιάν της Κωνσταντινούπολης. Δράστες ήταν δύο, μία γυναίκα και ένας άντρας, που είναι νεκροί. Τραυματίστηκαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί».

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ήδη, ο επικεφαλής εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης και οι αναπληρωτές επικεφαλής εισαγγελείς εξετάζουν τη σκηνή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουνκ καταδίκασε την ένοπλη επίθεση και ευχαρίστησε «τους ηρωικούς αστυνομικούς που απέτρεψαν την ύπουλη επίθεση και εξουδετέρωσαν τους δύο υπόπτους. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους αστυνομικούς μας και στους πολίτες που τραυματίστηκαν από την επίθεση. Η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης μας για το περιστατικό συνεχίζεται προς πολλές κατευθύνσεις».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικάγια έκανε λόγο για «απόπειρα επίθεσης στο σημείο ελέγχου C μπροστά από το Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Οι δύο δράστες σκοτώθηκαν και 6 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν», ανέφερε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ο ίδιος είπε ότι οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και είναι μέλη της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C

Σχετικά Άρθρα