Τροχαία: Θα ελέγχει με drones την κυκλοφορία στους δρόμους (vid)

 Τροχαία: Θα ελέγχει με drones την κυκλοφορία στους δρόμους (vid)

Drones θα χρησιμοποιεί η Τροχαία από εδώ και στο εξής για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Αττικής, με σκοπό τη αμεσότερη ρύθμιση της κυκλοφορίας στις κύριες αρτηρίες της πρωτεύουσας και την ταχύτερη αποσυμπίεση της κίνησης στους δρόμους. Μέσω της χρήσης των drones, η Τροχαία θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να λαμβάνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στους κύριους δρόμους της Αττικής, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στοχευμένα και χωρίς καθυστέρηση όταν εντοπίζεται κάποιο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Τα drones θα λειτουργούν κεντρικά από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) της Τροχαίας, απ’ όπου γίνεται και ο συντονισμός των δυνάμεων της Τροχαίας για όλη την Αττική.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να δώσει ακριβή εικόνα για ένα μεγάλο κομμάτι μιας κεντρικής αρτηρίας της Αττικής και τη στιγμή που εντοπίζεται κάποιο κυκλοφοριακό πρόβλημα θα δίνεται άμεσα οδηγία από το ΘΕΠΕΚ για να μεταβούν στο σημείο δυνάμεις της Τροχαίας και να ρυθμιστεί εγκαίρως.

Επομένως, εκτιμάται ότι η χρήση των drones θα συνεισφέρει σημαντικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που επικρατεί τις ώρες αιχμής σε ορισμένους δρόμους της Αττικής, μειώνοντας τον χρόνο των οδικών μετακινήσεων και παράλληλα καθιστώντας ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο.

Σχετικά Άρθρα