Συρίγος: Αν χρειαστεί να μπει η αστυνομία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης- Κινδυνεύει από την κατάληψη

 Συρίγος: Αν χρειαστεί να μπει η αστυνομία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης- Κινδυνεύει από την κατάληψη

Ακόμα και την παρέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη από τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Επισημαίνοντας πως η λειτουργία του νοσοκομείου κινδυνεύει από την κατάληψη των φοιτητών Ιατρικής και όχι από την αστυνομία.

Ο βουλευτής, σε συνέντευξή του στο Action 24, ρωτήθηκε για την κατάληψη της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης όπου οι κλινικές και τα εργαστήρια είναι εγκατεστημένα μέσα στο νοσοκομείο της πόλης.
Η απάντησή του ήταν ότι «οι καταλήψεις δημοσίου χώρου είναι παράνομη πράξη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό». Σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν θα πρέπει να παρέμβει η αστυνομία απάντησε:

«Πάντα είμαι υπέρ των ήπιων δράσεων αλλά αν δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι για να λήξει μια κατάληψη η αστυνομία είναι η λύση. Η αστυνομία είναι για να σταματά παράνομες καταστάσεις».

Στην επισήμανση που του έγινε ότι η Ιατρική Σχολή φιλοξενείται και εντός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο Άγγελος Συρίγος δεν εμφανίστηκε καθόλου προβληματισμένος για ένα ενδεχόμενο ντου της αστυνομίας.

«Το νοσοκομείο κινδυνεύει από την κατάληψη, οι άνθρωποι του νοσοκομείου δεν κινδυνεύουν από την παρουσία της αστυνομίας που θα επαναφέρει τη νομιμότητα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα