Μπλόκα αγροτών:Έκλεισαν για μισή ώρα τον κόμβο της Νίκαιας στην ΠΑΘΕ (vid)

 Μπλόκα αγροτών:Έκλεισαν για μισή ώρα τον κόμβο της Νίκαιας στην ΠΑΘΕ (vid)

Το μεσημέρι οι αγρότες έκαναν την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας κατά την οποία αποφάσισαν μπλόκα στις εθνικές οδούς και απόβαση στην Αθήνα με τα τρακτέρ. Μετά το τέλος της σύσκεψης για τις αποφάσεις για κλιμάκωση και κάθοδο στην Αθήνα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Πλατυκάμπου προχώρησαν σε συμβολικό, ημίωρο, αποκλεισμό του ΠΑΘΕ στον κόμβο της Νίκαιας.

«Τώρα με τα πόδια, μετά με τρακτέρ αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», φώναζαν οι αγρότες κατά την μετάβασή τους στον κόμβο της Νίκαιας. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

agrotes_etniki_mploka__3_
agrotes_etniki_mploka__2_
agrotes_etniki_mploka__1_
agrotes_etniki_mploka__4_

Αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Κρήτη

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες, στήνοντας μπλόκο στη θέση Μεγάλα Χωράφια της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνου, γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αγρότες παραμένουν στο σημείο της κινητοποίησης, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνης, κάθε μέρα στις 5 το απόγευμα.

Οι αγρότες, που ζητούν την λήψη μέτρων για την στήριξη του εισοδήματός τους, ανακοίνωσαν επίσης την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι υγειονομικοί του Νομού Χανίων, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, με αίτημα την στήριξη του ΕΣΥ.

Σχετικά Άρθρα