Μπάμπης: Ανακτήθηκαν τα μηνύματα με κρεοπώλη – Συζητήσεις για “πώληση αρχαίων αντικειμένων” -Ενδείξεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

 Μπάμπης: Ανακτήθηκαν τα μηνύματα με κρεοπώλη – Συζητήσεις για “πώληση αρχαίων αντικειμένων” -Ενδείξεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι εξελίξεις σχετικά με την σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε ερημική τοποθεσία στο Μεσολόγγι, ενώ ο ίδιος αγνοούνταν για 18 ημέρες. Σύμφωνα με την εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αστυνομία κατάφερε να ανακτήσει τα μηνύματα που διέγραψε από το κινητό του ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης, ο 50χρονος κρεοπώλης.

Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ, στα SMS, που είχαν διαγραφεί, υπήρχαν συνομιλίες για αρχαία αντικείμενα και τρόπους διάθεσής τους προς πώληση.

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 20 ημέρες είχε γίνει άρση τραπεζικού απορρήτου του κατηγορούμενου 50χρονου από το Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν ύποπτες συναλλαγές με ποσά που δε δικαιολογούνταν. Το Star επισημαίνει ότι τότε άρχισε στοχευμένη έρευνα των αστυνομικών, καθώς φάνηκε να προκύπτουν ενδείξεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δρα στο Μεσολόγγι.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι εικασίες επιβεβαιώθηκαν όταν ανακτήθηκε ένα σημαντικό μέρος των διαγραμμένων μηνυμάτων από το κινητό του κρεοπώλη.

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τονίστηκε επίσης ότι στα μηνύματα υπάρχουν επαφές και επικοινωνίες του κατηγορούμενου με έξι άτομα, με τα οποία μιλούσαν για λαθρανασκαφές, παράνομα ευρήματα και τρόπους πώλησης αρχαίων αντικειμένων.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι τα πρόσωπα με τα οποία είχε συνομιλίες στα διαγραμμένα μηνύματα ο κρεοπώλης από το Μεσολόγγι, θα κληθούν για κατάθεση από τις αρχές.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, είναι δεδομένο ότι τα κινητά τους θα κατασχεθούν για περαιτέρω έρευνες.

Σχετικά Άρθρα