Απειλές Χούθι: Θα κλιμακώσουμε περαιτέρω τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία

 Απειλές Χούθι: Θα κλιμακώσουμε περαιτέρω τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία

Σήμερα Τρίτη (06/02), οι Χούθι έκαναν «επίδειξη δύναμης» επιχειρώντας να χτυπήσουν δύο εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το Ισραήλ. Το ένα ήταν πλοίο που στοχοθέτησαν οι Χούθι ήταν το υπό ελληνική σημαία Star Nasia, το οποίο υπέστη ζημιές, αλλά το πλήρωμά του δεν τραυματίστηκε.

Το δεύτερο ήταν το βρετανικής ιδιοκτησίας Morning Tide, όμως τα πυρά των Χούθι δεν το βρήκαν, αφού – σύμφωνα με την εταιρεία που το διαχειρίζεται – σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο πλοίο, που δεν προκάλεσε καμιά ζημιά και το πλοίο μπόρεσε να συνεχίσει το δρομολόγιο του.

Μετά από τα χτυπήματα αυτά, ο ηγέτης των Χούθι της Υεμένης, Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι, δήλωσε ότι το σιιτικό κίνημα «θα κλιμακώσει περαιτέρω» τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία αν η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Γάζα δεν σταματήσει.

Οι Χούθι που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν εξαπολύουν από τα μέσα Νοεμβρίου επιθέσεις σε εμπορικά πλοία με drones και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα, σε αυτό που περιγράφουν ως πράξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα