Αλκυονίδες για λίγο ακόμη- Αλλαγή καιρού από την Κυριακή

 Αλκυονίδες για λίγο ακόμη- Αλλαγή καιρού από την Κυριακή

Αλκυονίδες ήταν και φαίνεται πως τελειώνουν. Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζονται με αναρτήσεις τους δυο γνωστοί μετεωρολόγοι. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μετεωρολόγο της ΕΡΤ, την Κυριακή θα ξεκινήσει να χαλάει ο καιρός, με μία φθινοπωρινή κακοκαιρία. Άποψη που ενστερνίζεται και ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς ο οποίος σε ανάρτησή του τονίζει πως ο καιρός αλλάζει την Κυριακή.

Από την άλλη, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, κάνει λόγο για μια εντυπωσιακή θερμοκρασιακή «ανωμαλία» των επόμενων ημερών στη χώρα μας και σημειώνει πως θα δούμε τον υδράργυρο στην καρδιά του χειμώνα να σκαρφαλώνει 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες φαίνεται να διατηρούνται για το επόμενο δεκαήμερο!», τονίζει στην ανάρτησή του.

Η θερμοκρασία έως και το Σάββατο θα παραμείνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να διατηρείται στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου. Η αλλαγή θα ξεκινήσει από την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μετεωρολόγο της ΕΡΤ, την Κυριακή θα ξεκινήσει να χαλάει ο καιρός, με μία φθινοπωρινή κακοκαιρία. Όπως επισημαίνει από χειμώνα ούτε… δείγμα.

Παράλληλα, την Πέμπτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Πιθανόν να βρέξει για λίγο στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Έως το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεχιστεί στα Δωδεκάνησα ο βροχερός καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Παρασκευή

Στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και απο τα βόρεια.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια από νότιες 3 με 5 μποφόρ ενώ το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο

Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μόνο στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σχετικά Άρθρα