Αγρότες: Κάθοδος στην Αθήνα, κατάληψη δρόμων- Οι πρώτες αποφάσεις

 Αγρότες: Κάθοδος στην Αθήνα, κατάληψη δρόμων- Οι πρώτες αποφάσεις

Οι εκπρόσωποι από τα μπλόκα όλης της χώρας που συναντώνται στη Νίκαια κατέθεσαν προτάσεις για συμβολικά μπλόκα στις εθνικές οδούς των περιοχών τους και κάθοδο μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα, με ορισμένα τρακτέρ, αλλά κυρίως με λεωφορεία και ΙΧ. Το χρονοδιάγραμμα μένει να αποσαφηνιστεί, φαίνεται όμως ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εντός της εβδομάδας μέχρι την Κυριακή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι αγρότες δεν έχουν καταλήξει εάν θα ζητήσουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με γενικότερη ατζέντα ή εάν θα αναμένουν εάν ο πρωθυπουργός έχει να τους απαντήσει κάτι συγκεκριμένο στην επιστολή που επιδόθηκε στην Agrotica.

Ο πρωθυπουργός είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για συνάντηση σε διάλογο, με δημοσιογράφους χθες το βράδυ μετά την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα “Ευρωπαϊκή Ενοποίηση”.

“Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις οι αγρότες”, είπε ο πρωθυπουργός και στις επίμονες ερωτήσεις για το ενδεχόμενο συνάντησης απάντησε: “Δεν αποκλείουμε τίποτα”.

Οι αγρότες θέλουν, επίσης, να επιδιώξουν συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχει στηθεί εδώ και 13 ημέρες στον κόμβο του Νέων Μουδανιών, αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα, από τις 18.00, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Φιλοκλής Γκοτζιάς.

Υπενθυμίζεται ότι αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ αγρότες από τα Μάλγαρα και τα τριγύρω χωριά έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, στον κόμβο των Μαλγάρων, στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη.

Την εκτίμηση ότι θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους τόνισε και ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Πύργου.

Σχετικά Άρθρα