Βόμβα στο υπ. Εργασίας: “Οι δράστες ήταν επαγγελματίες-Κανένα λάθος, είπαν σε 40 λεπτά και σε 40 έσκασε”

 Βόμβα στο υπ. Εργασίας: “Οι δράστες ήταν επαγγελματίες-Κανένα λάθος, είπαν σε 40 λεπτά και σε 40 έσκασε”

Για την επίθεση με βόμβα στο υπουργείο Εργασίας μίλησε ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», το συγκεκριμένο περιστατικό ανησυχεί την ΕΛ.ΑΣ «για τον τρόπο που έγινε, για την ώρα που έγινε, πήραν τηλέφωνο δύο φορές. Τη δεύτερη φορά σε τηλεοπτικό σταθμό και είπαν ότι σε 40 λεπτά θα σκάσει, όντως έσκασε σε 40 λεπτά». Για τα μέχρι τώρα ευρήματα της Ελληνικής Αστυνομίας , οι δράστες «είχαν δέσει τον σάκο στα κάγκελα της τράπεζας με κλειδαριά από μηχανάκι».

«Στο πρώτο τηλεφώνημα είπαν πως έβαλαν βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, στο δεύτερο τηλεφώνημα είπαν ακριβώς που υπάρχει», είπε και σημείωσε πως, «αν πήγαινε κάποιος κι έβλεπε τον σάκο και πήγαινε να τον πάρει, θα έσκαγε στα χέρια του η βόμβα».

“Επαγγελματικό” το χτύπημα

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι «πρώτη φορά είχαμε ανάληψη ευθύνης από το τηλεφώνημα», και προέβλεψε πως «θα ακολουθήσει προκήρυξη». Χαρακτήρισε «επαγγελματικό» το χτύπημα. «Δεν έγινε κανένα λάθος, η βόμβα έσκασε ακριβώς την ώρα που είπα, είπαν σε 40 λεπτά και σε 40 έσκασε», τόνισε. Ως προς το ενδεχόμενο αναβίωσης της τρομοκρατίας είπε πως πολλοί από αυτούς που είχαν στο παρελθόν συλληφθεί, έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ως προς τα στοιχεία που άφησαν οι δράστες στον τόπο του εγκλήματος, σημείωσε πως «βρέθηκαν υπολείμματα από τον σάκο», ενώ εξήγησε ότι η ΔΕΕ προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για τη βόμβα και με βάση το χώμα που πήραν οι πυροτεχνουργοί από τον κρατήρα που δημιουργήθηκε.

Σε δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, προσερχόμενος το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο, δήλωσε πως, «δεν θα σταματήσουμε, δεν φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας, το υπουργείο Εργασίας ανήκει στον λαό και η δουλειά μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα».

Σχετικά Άρθρα