Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο- Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

 Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο- Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε πρόγραμμα τακτικών θεραπειών. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τονίζουν ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό».

Πριν από μία εβδομάδα, ο βασιλιάς Κάρολος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερτροφία προστάτη. Ο βασιλιάς Κάρολος είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν έλεγχο του προστάτη τους, ανέφερε τότε το παλάτι.

Η ανακοίνωση για το χειρουργείο του βασιλιά Καρόλου είχε γίνει λίγη ώρα μετά από εκείνη που γνωστοποιούσε ότι η Κέιτ Μίντλετον θα έκανε χειρουργείο στην κοιλιά, σοκάροντας τους Βρετανούς.

Επιστρέφει στην Βρετανία ο Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε τη Δευτέρα με τον βασιλιά Κάρολο για τη διάγνωση με καρκίνο και θα ταξιδέψει στη Βρετανία για να τον δει τις επόμενες ημέρες, δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του.

Ο Χάρι ζει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ με την οικογένεια του έχοντας πάρει αποστάσεις από την βασιλική οικογένεια.

Το έκτακτο δελτίο του BBC και οι αντιδράσεις των βρετανικών ΜΜΕ

Τα Μέσα της Βρετανίας μετέδωσαν με έκτακτο την είδηση για τον Βασιλιά Κάρολο, ενώ πολλοί Βρετανοί είναι σοκαρισμένοι.

Στο έκτακτο δελτίο του το BBC μετέδωσε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε».

Όπως αναφέρθηκε ο Γουίλιαμ θα αναλάβει κάποια από τα καθήκοντά του και η Καμίλα κάποια άλλα.

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο», γράφει με κεφαλαία η Daily Mail, ενώ και άλλα βρετανικά sites έχουν τα κεντρικό θέμα την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Ο Ρίσι Σούνακ του ευχήθηκε περαστικά, σύμφωνα με την Telegraph

Σούνακ για Βασιλιά Κάρολο: Ολόκληρη η χώρα εύχεται να γίνει καλά

Ο Ρίσι Σούνακ με μια ανάρτησή του ευχήθηκε περαστικά στον Βασιλιά Κάρολο.

Στο tweet του ο Ρίσι Σούνακ εύχεται στον Βασιλιά Κάρολο, που διαγνώστηκε με καρκίνο, να γίνει γρήγορα καλά και δεν αμφιβάλλει πως θα επιστρέψει δυνατός στα καθήκοντά του.

Επίσης αναφέρει πως είναι βέβαιος ότι όλη η χώρα εύχεται στον Βασιλιά Κάρολο να γίνει καλά.

Σχετικά Άρθρα