Μητσοτάκης για Ευρωεκλογές: Δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας -Όχι στα ανέξοδα μηνύματα εσωτερικής κατανάλωσης

 Μητσοτάκης για Ευρωεκλογές: Δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας -Όχι στα ανέξοδα μηνύματα εσωτερικής κατανάλωσης

«Η παράταξη μας έμεινε πάντα πιστή στον ευρωπαϊκό δρόμο. Ακόμα και τις πιο δύσκολες συνθήκες τις ξεπεράσαμε και κάναμε την Ελλάδα πρωταγωνιστή στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία. «Δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας αλλά θα σηματοδοτήσουν αν η ΕΕ θα επιταχύνει την εξέλιξη της» και πρόσθεσε ότι αυτές οι κάλπες δεν προσφέρονται για κομματική καταγραφή ισχύος ή για την αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων για εσωτερική κατανάλωση.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα στον αγροτικό κόσμο λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση με τον αγώνα που έδωσε στα ευρωπαϊκά φόρα κατάφερε να διατηρήσει στη χώρα μας τους ίδιους πόρους για την ΚΑΠ όταν στις άλλες χώρες μειώθηκαν.

«Πρέπει λοιπόν να ενδυναμώσουμε την παράταξη που ξέρει και μπορεί να παρεμβαίνει στους ευρωπαϊκούς σχηματισμούς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και τόνισε την ανάγκη να σταλούν στις Βρυξέλλες πρόσωπα που μπορούν να σταθούν με την αφοσίωσή τους και την εργατικότητά τους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του Δημήτρη Τσιόδρα όπως επίσης και η πορεία του συγγραφέα στους νέους στόχους που έχει θέσει.

Αναλυτικά τα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη:

«Να σημειώσω τη δημοφιλία του Δημήτρη, γιατί αν κρίνω από τον αριθμό υπουργών και υφυπουργών που βρίσκονται εδώ είναι σίγουρα περισσότεροι από όσοι είναι στις ομιλίες μου στη Βουλή.

Ως σύνολο είμαστε ισχυρότεροι από το άθροισμα των μερών μας. Παρά τους συμβιβασμούς η ευρωπαϊκή οικογένεια είναι διπλά αναγκαία ως δίχτυ ασφαλείας και για την πρόοδο όλων των κρατών μελών

Η ΝΔ είναι ευρωπαϊκή παράταξη. Στον ευρωπαϊκό δρόμο βαδίζει και σήμερα στις πρώτες θέσεις και όχι ουραγός. Είμαστε πρωταγωνιστές στον σκληρό πυρήνα της Ένωσης.

Η ΝΔ έφερε πρόσθετους πόρους 36 δισ. ευρώ για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

Για τη φύλαξη των συνόρων, αυτή η παράταξη θωράκισε την πατρίδα μας. Κάναμε τα εθνικά σύνορα ευρωπαϊκά.

Με αφορμή τις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις πρέπει να πούμε ότι αυτή η κυβέρνηση διατήρησε στη χώρα μας τους ίδιους πόρους για την ΚΑΠ όταν στις άλλες χώρες μειώθηκαν.

Το ΕΛΚ έβαλε φραγμούς στις υπερβολικές απαιτήσεις Σοσιαλιστών και Πρασίνων για την πράσινη μετάβαση και είπαμε ότι ειδικά στον πρωτογενή τομέα πρέπει να προχωρήσει με προσοχή και με μέτρο.

Λαϊκίστικα συνθήματα ευρωσκεπτικισμού που υπόσχονται εύκολες λύσεις ζωντανεύουν ξανά. Αυτά τα συνθήματα απειλούν τη Δημοκρατία που η ευρωπαϊκή μας παράταξη τη θέλει ανοιχτή και συμπεριληπτική.

Για τις ευρωεκλογές:

Δεν είναι κάλπες που προσφέρονται μόνο για κομματική καταγραφή ισχύος ή για την αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων για εσωτερική κατανάλωση. Η Ευρώπη να επιταχύνει τους ρυθμούς της ανάπτυξής της.

Χρειάζονται συμμαχίες της κοινής λογικής που να μπορούν να συμφωνούν σε έναν κοινό τόπο για την πρόοδο της ηπείρου μας.

Ο τόπος ζητά να δυναμώσουμε την εθνική φωνή στο κέντρο λήψης αποφάσεων. Να ενισχύσουμε την παράταξη που και ξέρει και μπορεί να παρεμβαίνει στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.

Εμείς ως ΝΔ θα μείνουμε πιστοί στην πολιτική των 4,5 χρόνων: του υπεύθυνου πατριωτισμού, του φιλελεύθερου πολυδύναμου εκσυγχρονισμού που επιβεβαιώθηκε στις κάλπες του Μαΐου και του Ιουνίου.

Καλοτάξιδο το βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα. Καλοτάξιδη και και η πορεία του συγγραφέα στους νέους στόχους.

Σχετικά Άρθρα