Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νέες κινητοποιήσεις από τους φοιτητικούς συλλόγους

 Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νέες κινητοποιήσεις από τους φοιτητικούς συλλόγους

Σε νέα συγκέντρωση καλούν σήμερα το απόγευμα στις 7 οι φοιτητικοί σύλλογοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων στα ΑΕΙ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα συνεχιστούν οι καταλήψεις.

Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια με τη συμπαράσταση της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) ενώ για το Σάββατο, οι φοιτητικοί σύλλογοι από τις υπό κατάληψη σχολές απευθύνουν κάλεσμα για συναυλία και πάλι στα Προπύλαια.

Να σημειωθεί πως την ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, στις 8/2, η ΠΟΣΔΕΠ έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης στους καθηγητές ΑΕΙ, οι οποίοι δηλώνουν αντίθετοι με τις τηλε-εξετάσεις ή είναι κατά της ίδρυσης παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων,όπως αναφέρει το protothema.gr.

Παρά τις κινητοποιήσεις, η κατάσταση φαίνεται να οδεύει προς ομαλοποίηση καθώς ήδη πολλά από τα πανεπιστημιακά Τμήματα, που τελούν υπό κατάληψη ξεκινούν διαδικτυακές εξετάσεις, προκειμένου να μη χαθεί η εξεταστική. Τα ανανεωμένα προγράμματα αναρτώνται στις ιστοσελίδες των Τμημάτων.