Γυναίκα στα Χανιά ζούσε για μήνες με ένα κόκκαλο από κουνέλι στον πνεύμονα

 Γυναίκα στα Χανιά ζούσε για μήνες με ένα κόκκαλο από κουνέλι στον πνεύμονα

Ο επίμονος βήχας την οδήγησε σε γιατρό στα Χανιά και η εξέταση έδειξε την πηγή του προβλήματος. Ένα κόκκαλο από κουνέλι, βρισκόταν για μήνες στον πνεύμονά της και την ταλαιπωρούσε. 

Η ασθενής θυμήθηκε τότε, πως λίγο έλειψε να πνιγεί από αυτό το κόκκαλο κατά τη διάρκεια γεύματος. Συνήλθε με τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων, αλλά το κόκκαλο από το κουνέλι παρέμεινε στον οργανισμό της. Μέχρι να πάει στον γιατρό, δεν μπορούσε να φανταστεί με τίποτα αυτό που της συνέβη.

«Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, αλλά μπορεί να συμβεί» τόνισε ο πνευμονολόγος, Στέλιος Βιττωράκης, με αφορμή μία βρογχοσκόπηση που έκανε πρόσφατα σε κλινική στα Χανιά. Πιο συγκεκριμένα, μία γυναίκα χτύπησε την πόρτα του γραφείου του, με έντονα συμπτώματα βήχα. Η «έκπληξη» που έκρυβε ο βήχας, ήταν ένα οστό, ένα κόκκαλο από κουνέλι μέσα στον πνεύμονά της!

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως το γεύμα είχε γίνει πριν από αρκετούς μήνες. Η ασθενής θυμήθηκε εκ των υστέρων πως στραβοκατάπιε και είχε επεισόδιο πνιγμού. Το ότι πέρασε γρήγορα το επεισόδιο την καθησύχασε, ώσπου ο βήχας επανήλθε.

«Όταν είδαμε ότι είναι κόκκαλο από κουνέλι, η ασθενής θυμήθηκε ότι είχε το επεισόδιο μήνες πριν, το καλοκαίρι» σημείωσε στο zarpanews.gr, ο κ. Βιττωράκης. Μάλιστα σύμφωνα με τον πνευμονολόγο, παρόμοια περιστατικό έχουν συμβεί στο παρελθόν. «Έχουμε αφαιρέσει κουκούτσι, πλαστικά παιχνίδια και γενικά ξένα σώματα» είπε.

«Το μήνυμα που πρέπει να περαστεί από αυτό το συμβάν είναι πως είτε τα συμπτώματα είναι έντονα, είτε όχι, είτε υπάρχει φλεγμονή, ο ασθενής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και καλό θα ήταν να μεριμνήσει να εξεταστεί σύντομα» τόνισε ο κ. Βιττωράκης.

Σε ότι αφορά την επέμβαση: η βρογχοσκόπηση είναι μια ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία για την διερεύνηση πληθώρας παθήσεων και συμπτωμάτων.

Πηγή: zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα