“Ειδική αποστολή” στα μπλόκα: Ποιοι υπουργοί και στελέχη ανέλαβαν το “μασάζ” στους αγρότες

 “Ειδική αποστολή” στα μπλόκα: Ποιοι υπουργοί και στελέχη ανέλαβαν το “μασάζ” στους αγρότες

Κλιμάκιο κορυφαίων στελεχών της ΝΔ ανέλαβε να βρεθεί σε Θεσσαλία και Μακεδονία για να μιλήσει με τους αγρότες με την κεντρική γραμμή να είναι πως η κυβέρνηση έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για τους αγρότες στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και δεν πρόκειται να λάβει άλλα μέτρα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Μαρία Συρέγγελα, ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας που θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος στις ευρωεκλογές Βασίλης Κοντοζαμάνης, βρέθηκαν το Σάββατο στη Λάρισα.

Προηγουμένως ο κ.Δένδιας είχε επισκεφθεί την Ημαθία και ο κ. Μεϊμαράκης τη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης συναντήθηκαν με αγρότες. Κάλεσαν τους αγρότες να ψηφίσουν ΝΔ στις ευρωεκλογές, με επιχείρημα τη διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Όλα τα κυβερνητικά βλέμματα πάντως στρέφονται στην Τρίτη οπότε στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας.

Το Μαξίμου όμως δεν το απασχολούν μόνο τα αγροτικά μπλόκα, αλλά όπως αναφέρθηκε και τι θα κάνουν οι αγρότες στις ευρωεκλογές. “Η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα. Η ΝΔ είναι το κόμμα του νοικοκύρη, του αγρότη, του επαγγελματία”, δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σε Ημαθία και Λάρισα ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε επίσης από τη Λάρισα στις ευρωεκλογές, θέτοντας ως στόχο μία ακόμη νίκη της ΝΔ. Ενώ υπερθεμάτισε “πόσο σημαντικό είναι το Ευρωκοινοβούλιο να έχει δυνάμεις που να βλέπουν τον κόσμο με τα ίδια μάτια που τον βλέπουμε και εμείς και όχι δυνάμεις των άκρων.”

Ενώ από την Ημαθία διαμήνυσε “πόσο σημασία έχει στο πλαίσιο της μεγάλης ΕΕ, της ανοιχτής ΕΕ, να υπάρχει συγχρόνως διατήρηση της δικής μας αγροτικής παραγωγής και των δικών μας παραγωγικών δυνατοτήτων.”

Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με αγρότες στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Καρδίτσα. Ο κ. Μεϊμαράκης άλλωστε όχι μόνο είναι ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ και βέβαια εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και πρώην γραμματέας της ΝΔ και ένα στέλεχος που θεωρείται ότι μπορεί να μιλήσει στη “λαϊκή δεξιά”.

Σε πρώτη φάση πάντως θέλησε να δείξει ότι πήγε στα μπλόκα για να ακούσει τους αγρότες και να μεταφέρει στον πρωθυπουργό όσα του είπαν. Αλλά κυρίως δεσμεύτηκε στους αγρότες ότι μόλις επιστρέψει στις Βρυξέλλες θα μεταφέρει στα ευρωπαϊκά όργανα τα αιτήματά τους.

Ο κ.Μεϊμαράκης όταν βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε αγροτικό μπλόκο 200 τρακτέρ, που είχαν στήσει δενδροκαλλιεργηητές από τον Τύρναβο Λάρισας, απέφυγε να απαντήσει όταν εκλήθη να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων. “Μην με βάζετε σε αυτή τη διαδικασία”, περιορίστηκε να πει, επικαλούμενος ότι ήρθε για να ακούσει τους αγρότες.

Στην κοπή της πίτας της τοπικής της ΝΔ στη Λάρισα ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε καρφώσει επανειλημμένα τον κ. Αυγενάκη, έσπευσε αυτή τη φορά να καλέσει τους γαλάζιους αγρότες να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές.

“Εχει μεγάλη σημασία να είμαστε παρόντες με ισχυρή φωνή στην Ευρώπη, στο Ευρωκοινοβούλιο που έχουμε αύριο εκλογές, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Γιατί εκεί θα πρέπει να βρούμε πώς θα διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν με την “πράσινη μετάβαση” στην ΚΑΠ, που τόσο στοιχίζει σε όλους τους Ευρωπαίους αγρότες”, είπε ο κ.Χαρακόπουλος.

ΝΑ σημειωθεί ότι ο βουλευτής Λάρισας έχει διαφωνήσει και με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Σχετικά Άρθρα