Αραμπατζή κατά Αυγενάκη:”Το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει τα αντανακλαστικά που πρέπει”

 Αραμπατζή κατά Αυγενάκη:”Το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει τα αντανακλαστικά που πρέπει”

Ευθύνες στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών  έριξε η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή «μπρα ντε φέρ».

Η κ. Αραμπατζή, αναφερόμενη στο αίτημα των αγροτών για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, είπε ότι είναι ένα οριζόντιο μέτρο που θα περιείχε αδικίες αν εφαρμοζόταν, πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τι παραπάνω μπορεί να δώσει στους αγρότες πέρα από τα όσα εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

«Είμαι βέβαιη ότι το οικονομικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός προσωπικά θα εξαντλήσει τα περιθώρια προκειμένου να δούμε λίγο περισσότερο εξαντλητικά, επειδή το κόστος το ενεργειακό έχει πραγματικά εκτοξευτεί, τι καλύτερο θα μπορούμε να δώσουμε όσον αφορά στο αγροτικό πετρέλαιο».

Η κ. Αραπατζή έριξε πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη κάνοντας λόγο για παλινωδίες που παρατηρήθηκαν στις πληρωμές των αγροτών τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο.

«Θα ήθελα οι επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έχουν τεταμένα τα αντανακλαστικά τους, να επιδείξουν τα αντανακλαστικά που δείχνει γενικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα και να μην παρατηρούνται οι παλινωδίες που  παρατηρήθηκαν στις πληρωμές του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου του 2023.

Υπήρχε όλη αυτή η ιστορία με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλετε τη γνώμη μου, από την ώρα που έφυγε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρι τη στιγμή που ορίστηκε ο νέος πρόεδρος και πέρασε ένας μήνας. Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Οκτώβριο. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί ενώ παραιτήθηκε ο πρόεδρος, δεν αντικαταστάθηκε την ίδια στιγμή. Όλα αυτά είναι καθυστερήσεις.

Αν οι πληρωμές γίνονταν με πολύ προσοχή και επιμέλεια, οι αγρότες αυτή τη στιγμή θα ήταν ίσα βάρκα ίσα νερά με τα χρήματα που έπαιρναν όλες τις προηγούμενες περιόδους. Χρειάζονται αλλά αντανακλαστικά από αυτά που επιδεικνύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Σχετικά Άρθρα