Σαλαμίνα: Έκλεψαν και πυρπόλησαν ΙΧ από αστυνομικό τμήμα -Εξετάζεται σύνδεση με την δολιοφθορά αγωγού στην Αίγινα

 Σαλαμίνα: Έκλεψαν και πυρπόλησαν ΙΧ από αστυνομικό τμήμα -Εξετάζεται σύνδεση με την δολιοφθορά αγωγού στην Αίγινα

Μία περίεργη υπόθεση κλοπής και εμπρησμού ενός αυτοκινήτου στη Σαλαμίνα η οποία είναι πιθανό να συνδέεται με τη δολιοφθορά που έγινε στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης στην Αίγινα ερευνούν τα στελέχη ΕΛ.ΑΣ. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται λίγες μέρες μετά τη δολιοφθορά που έγινε στον αγωγό όταν σε νησί του Αργοσαρωνικού εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε δηλωθεί ως κλεμμένο στο Τ.Α. Πεντέλης από τις 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Τα ξημερώματα ωστόσο της επόμενης ημέρες, περίπου στις 3.20, ένας άγνωστος προσέγγισε το Α.Τ. του νησιού και «άνοιξε» το αυτοκίνητο, καταφέρνοντας να το κλέψει. Να σημειωθεί ότι το τμήμα ήταν κλειστό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σκοπός.

Μισή ώρα μετά την κλοπή, περίπου στις 3.50, το εν λόγω αυτοκίνητο εντοπίστηκε και πάλι, μόνο που αυτή τη φορά ήταν καμένο ολοσχερώς. Ο άνθρωπος που το έκλεψε δηλαδή είχε σκοπό μέσω του εμπρησμού να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που βρισκόταν πιθανόν σε αυτό χωρίς όμως ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος που προέβη στην πράξη αυτή.

Αυτό που εξετάζεται από τις Αρχές είναι η κλοπή και ο εμπρησμός του αυτοκινήτου να συνδέονται με τη δολιοφθορά που έγινε στον υποθαλάσσιο αγωγό στην Αίγινα. Εξετάζουν δηλαδή το ενδεχόμενο αυτός ή αυτοί που κρύβονται από πίσω να χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο αυτό για τη μετακίνησή τους.

Η δολιοφθορά που έγινε στον αγωγό στην Αίγινα -η τέταρτη κατά σειρά-, οδήγησε τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Η δολιοφθορά έγινε με εκρηκτικό μηχανισμό σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Πέρανι της Σαλαμίνας, σε βάθος 48 μέτρων.

Σχετικά Άρθρα