Τρία έως 5 κιλά εκρηκτικής ύλης στη βόμβα της Σταδίου-Τι εξετάζουν οι αρχές-Τα βίντεο ντοκουμέντο

 Τρία έως 5 κιλά εκρηκτικής ύλης στη βόμβα της Σταδίου-Τι εξετάζουν οι αρχές-Τα βίντεο ντοκουμέντο

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου. Ποιος είναι ο μεγάλος φόβος και πως προετοιμάζονται οι Αρχές. Αρχικά, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πίσω από τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Δηλαδή και στα δύο τηλεφωνήματα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN, ήταν η ίδια φωνή.

Τώρα, όπως μεταδίδει το OPEN , το μόνο που έχει απομείνει από τον μηχανισμό είναι ένα κομμάτι πανί από το σακίδιο και ένα από τη σακούλα. Μάλιστα, έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν πως μέσα στο σακίδιο βρισκόντουσαν 3 με 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως το σημείο όπου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός ήταν «ιδανικό» λόγω λαμαρίνας που «έστειλε» το ωστικό κύμα στο υπουργείο. Αυτό δείχνει πως ήξεραν οι δράστες ακριβώς πώς να κινηθούν και επρόκειτο για καλά σχεδιασμένη επίθεση.

Επαναφορά της τρομοκρατίας

Με το παραπάνω συμβάν «έσπασε» η σιωπή της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε 1,5 μήνα έχουν εμφανιστεί δύο καινούριες τρομοκρατικές οργανώσεις, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Η αντιτρομοκρατική, μάλιστα, μιλάει για αναβίωση της τρομοκρατίας ή για ολική επαναφορά.

Σύμφωνα με το OPEN, η μία από τις δύο αυτές οργανώσεις έκανε το ντεμπούτο της με την επίθεση στην οδό Σταδίου και έδειξε πως έχει πυγμή -καθώς έκανε το πρώτο της χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, σε καλά φυλασσόμενο σημείο.

Ποιος είναι ο μεγάλος φόβος

Οι αρμόδιοι πλέον φοβούνται το εξής: Επειδή φαίνεται πως η οργάνωση που εξαπέλυσε την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας έχει αλματώδη επιχειρησιακή εκτέλεση, φοβούνται το επόμενο χτύπημα.

Δηλαδή, όπως μεταδίδει η Μίνα Καραμήτρου, φοβούνται εάν οι δράστες θα περάσουν ξαφνικά από τη βόμβα, παρακάτω, σε ένα αιματηρό χτύπημα. Εκεί θα γνωστοποιήσουν και το οπλοστάσιό τους.

Βίντεο – ντοκουμέντο, από τη στιγμή της έκρηξης έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Σχετικά Άρθρα