Χρυσή Πλατανιώτη στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο Παγκόσμιο Υγρού στίβου

 Χρυσή Πλατανιώτη στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο Παγκόσμιο Υγρού στίβου

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου της Ντόχα! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 272.9633 βαθμούς στον τελικό του τεχνικού προγράμματος σόλο, έχοντας ακόμα καλύτερη βαθμολογία σε σχέση με τους προκριματικούς, από όπου είχε προκριθεί επίσης ως πρώτη στον τελικό.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με την Πλατανιώτη να έχει κατακτήσει στο παρελθόν άλλα δύο χάλκινα μετάλλια. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου μετά από αυτό του Σπύρου Γιαννιώτη το 2013 στα 10 χιλιόμετρα.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου:

Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Καναδή Ζακλίν Σιμονό με 269.2767 πόντους, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Κινεζα Χουιγιάν Σου με 262.3700 βαθμούς.

Η Βασιλική Αλεξανδρή – που αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας – κατέκτησε την 6η θέση με 234.4984 βαθμούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην ΕΡΤ:

Για το τι νιώθει για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε: “Η αλήθεια είναι ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα. Είναι κάτι μαγικό, μοναδικό και είμαι συγκινημένη”.

Για το ότι είναι το πρώτο χρυσό της σε παγκόσμιο: “Για να είμαι ειλικρινής πέρυσι ήταν η τελευταία φορά που ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Πείσμωσα και γι’ αυτό ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριες μου. Ήταν η δύναμή μου”.

Σχετικά Άρθρα