Agrotica:Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των αγροτών – Συμμετέχουν χιλιάδες -“Απόβαση” Θεσσαλών (vid)

 Agrotica:Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των αγροτών – Συμμετέχουν χιλιάδες -“Απόβαση” Θεσσαλών (vid)

Κορυφώνουν τις διαμαρτυρίες τους οι αγρότες σήμερα Σάββατο καθώς συγκεντρώνονται στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο που έχει ξεκινήσει από τις 12 το μεσημέρι. Στη Βόρεια Πύλη της ΔΕΘ βρίσκονται αγρότες από Νάουσα και τα Γρεβενά, ενώ εκεί βρίσκονται και ήδη περίπου 1000 Θεσσαλοί αγρότες που φτάνουν από το πρωί με λεωφορεία αλλά και ΙΧ από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία και άλλες περιοχές.

Οι Θεσσαλοί αγρότες φώναξαν συνθήματα όπως «πρώτα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε, θα γίνει Κιλελέρ» και «αγρότη πολέμα, δε θα σου μείνει στρέμμα», ενώ συμβολικά έριξαν κάστανα και μήλα που έχουν καταστραφεί.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, που καθόλου δεν ικανοποιήθηκαν από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη πραγματοποιούν ανοικτή ομιλία έξω από το περίπτερο 2, ενώ αργότερα θα κατευθυνθούν προς τη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους από τη Θεσσαλονίκη.

Αγρότες: Δυναμικό «παρών» στην Agrotica (ethnos.gr)
Agrotica
Agrotica
Agrotica
Agrotica

«Στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα, αποφασιστικότητας, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας και ενότητας, καλώντας όλα τα μπλόκα της χώρα να συναντηθούμε την Τρίτη στη Λάρισα για να λάβουμε από κοινού αποφάσεις έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας. Να πιέσουμε την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματά επιβίωσης που έχουμε», δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Ο ίδιος τόνισε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού εχθές έγιναν κάτω από την πίεση των μπλόκων που έχουν στήσει οι αγρότες «όμως δεν απαντάνε στο βασικό πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε θέσει, δε μας δίνουν τη δυνατότητα και την προοπτική να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, να μένουμε στα χωριά μας και να δουλεύουμε στα χωράφια μας», είπε, χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» τις εξαγγελίες.

agrotes_thessalia_thessaloniki__2_
agrotes_thessalia_thessaloniki__3_
agrotes_thessalia_thessaloniki__4_
agrotes_thessalia_thessaloniki__5_
agrotes_thessalia_thessaloniki__1_

Εκατοντάδες τα τρακτέρ

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι επίσης από τα τεράστια κόστη στην ενέργεια που εξαφανίζουν τα εισοδήματά τους έχουν παρατάξει περισσότερα από 300 τρακτέρ μπροστά από την έκθεση.

Την ίδια ώρα οι αλιείς παραμένουν με τα καΐκια τους στον όρμο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις του κλάδου. Μαζί με τους Αγρότες είναι και περίπου 100 φοιτητές.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και παραγωγοί από τα Γρεβενά, την Καστοριά, τη Νάουσα και συνολικά από όλους του νομούς της Μακεδονίας.

Σχετικά Άρθρα