Ρεύμα: Χαμηλότερα τιμολόγια από τη ΔΕΗ – Ακολουθούν και οι υπόλοιποι πάροχοι (Πίνακες)

 Ρεύμα: Χαμηλότερα τιμολόγια από τη ΔΕΗ – Ακολουθούν και οι υπόλοιποι πάροχοι (Πίνακες)

Χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο είναι οι τιμές που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τα πράσινα τιμολόγια Φεβρουαρίου. Ίδια πολιτική ακολουθούν και οι υπόλοιποι πάροχοι.

Η τελική τιμή της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα είναι 12,8 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 13,635 σεντς τον Ιανουάριο), ενώ για υψηλότερη κατανάλωση η τιμή διαμορφώνεται στα 13,76 σεντς (από 14,595).

Το νυχτερινό τιμολόγιο κοστίζει 10,32 σεντς (από 11,155 τον Ιανουάριο).

Πτώση σημείωσε η τιμή και στο κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ (MyHome4all) καθώς έπεσε στα 12,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 12,65 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Ιανουάριο για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες. Αντίστοιχα για μεγαλύτερες καταναλώσεις η τιμή έπεσε στα 16,88 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 17,13 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα. 

Οι χαμηλότερες τιμές στη χονδρεμπορική αγορά τον Ιανουάριο – η τιμή έπεσε τον Ιανουάριο στα 93€/MWh από 102€/MWh τον Δεκέμβριο μια αποκλιμάκωση της τάξης του 8,8% – αλλά και ο ανταγωνισμός των εταιρειών, οδήγησαν τις τιμές του τρέχοντα μήνα ακόμη χαμηλότερα από τον Ιανουάριο με μεσοσταθμική τιμή κοντά στα 12 λεπτά ανά κιλοβατώρα και διακύμανση από 11,7 λεπτά/κιλοβατώρα έως 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Αντίστοιχα αναμένεται να «ξεφουσκώσουν» και οι τελικοί λογαριασμοί ρεύματος για τους καταναλωτές. 

Η Protergia έδωσε ελαφρώς χαμηλότερες τιμές στο ειδικό πράσινο τιμολόγιο οικιακού ρεύματος (Οικιακό Value Special) του Φεβρουαρίου, ανακοινώνοντας τελική τιμή προμήθειας στα 14 λεπτά/κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας για τον Φεβρουάριο (από 14,26 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Ιανουάριο) και 22 λεπτά/κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας (από 22,26 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Ιανουάριο). 

Αρκετά χαμηλότερη τιμή έδωσε η Protergia για το κίτρινο τιμολόγιο της το Οικιακό Value Simple καθώς η χρέωση προμήθειας έπεσε στα 12,98 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα από 14,06 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Ιανουάριο.   

Κάτω από τα 13 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα προσγειώθηκε και η τιμή της NRG για τον Φεβρουάριο με την εταιρεία να ανακοινώνει τελική τιμή 12,453 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, από 14,1 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον Ιανουάριο. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή αυξάνεται στα 19,453 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 21,6 σεντς που ήταν τον Ιανουάριο). 

Το πράσινο τιμολόγιο της ΗΡΩΝ για το Φεβρουάριο  είναι στα 13,9 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, ενώ χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή είναι 16% ακριβότερη. Όπως αναφέρει η εταιρεία, για τον μήνα Φεβρουάριο 2024: 

  • η έκπτωση αφορά σε έκπτωση συνέπειας, 
  • η αριθμητική τιμή της έκπτωσης συνέπειας ορίζεται ίση με 16% επί της Βασικής Χρέωσης Προμήθειας και
  • η προϋπόθεση χορήγησης της έκπτωσης συνέπειας είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση του προηγούμενου εκδοθέντος Λογαριασμού Κατανάλωσης, καθώς και η μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στο κίτρινο κυμαινόμενο τιμολόγιο (GenerousHome) παρέχεται έκπτωση συνέπειας 20% και επιπλέον 5% έκπτωση μετά από 9 μήνες παραμονής στο πρόγραμμα.

Η Elpedison έδωσε αυτό το μήνα τιμή ανάλογα με την κατανάλωση και ανακοίνωσε τελική τιμή προμήθειας 11 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες (παρέχεται έκπτωση 0,03650€ ανά kWh) και 14,65 λεπτά από την 101η κιλοβατώρα και πάνω, τιμές αρκετά χαμηλότερες από τα 17,06 λεπτά ανά κιλοβατώρα που ήταν η τιμή της για τον Ιανουάριο ανεξάρτητα από την κατανάλωση. 

Η Φυσικό Αέριο έδωσε τιμή 12,688 λεπτά/ κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο (από 0.14265 τον Ιανουάριο με έκπτωση συνέπειας) ενώ το πράσινο τιμολόγιο της Volton διαμορφώθηκε στα 12,48 λεπτά/κιλοβατώρα, με έκπτωση συνέπειας, από 14,42 λεπτά που ήταν τον Ιανουάριο.

ELIN για το μήνα Φεβρουάριο έδωσε τιμή 11,79 λεπτά/κιλοβατώρα, ενώ η τιμή της  Volterra για το πράσινο τιμολόγιο είναι τον Φεβρουάριο 13,5 λεπτά/κιλοβατώρα από 14,4 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται πως οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ρυθμιζόμενες χρεώσεις και ανακοινώνονται έως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα κατανάλωσης. Όλα τα προγράμματα προσφέρονται και σε δικαιούχους Κ.Ο.Τ.

Σχετικά Άρθρα