Μητσοτάκης σε Χαρίτση:”Έχετε υιοθετήσει τις παλιές κακές συνήθειες της Αριστεράς” – Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

 Μητσοτάκης σε Χαρίτση:”Έχετε υιοθετήσει τις παλιές κακές συνήθειες της Αριστεράς” – Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

«Ανακοίνωσα πέντε βασικές ενέργειες για το πως μπορούμε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος για τους αγρότες μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το 2024, πρόσθετη έκπτωση 10% στο ρεύμα από τον προσεχή Μάιο έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς και νέο πρόγραμμα για μόνιμη ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος για τους αγρότες. 

«Κύριε Χαρίτση μπορεί το κόμμα σας να λέγεται Νέα Αριστερά αλλά φοβάμαι ότι έχετε υιοθετήσει όλες τις παλιές κακές συνήθειες της Αριστεράς και μιλάτε πολλή ώρα χωρίς να λέτε τίποτα συγκεκριμένο», είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Η πολιτική δεν είναι εκθέσεις ιδεών αλλά η δυνατότητα σύνθεσης και υλοποίησης εφαρμόσιμων και καλά κοστολογημένων μέτρων. Έχουμε μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε για να στηρίξουμε τους αγρότες που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται αλλά τα προβλήματα δεν περιορίζονται στην Θεσσαλία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι για τα προβλήματα με το κόστος παραγωγής «εμείς απαντάμε με δυο σημαντικούς συντελεστές: επιστροφή του ΕΦΚ στο ντίζελ και για το 2024. Επίσης το ρεύμα: ανακοίνωσα 5 σημαντικές πρωτοβουλίες για την μείωση του κόστους στην ενέργεια.»

«Το μέτρο για τους νέους αγρότες», εξήγησε ο πρωθυπουργός «για την αύξηση των κιλοβάτ για τους νέους αγρότες δεν αποφασίστηκε τυχαία αλλά σε συνεννόηση με τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ ότι υπάρχει «ηλεκτρικός χώρος».

Σχετικά Άρθρα