ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος

 ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος

Ο ΕΟΦ προχώρησε σε ανάκληση παρτίδων του βρεφικού γάλακτος της NUTRICIA καθώς ανιχνεύθηκαν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης Β6 (πυριδοξίνη).

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ανάκληση βρεφικού γάλακτος:

«Την ανάκληση των παρτίδων του παρακάτω πίνακα του προϊόντος GALACTOMIN-19 της NUTRICIA επειδή ανιχνεύθηκαν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης Β6 (πυριδοξίνη) σε συγκεκριμένες παρτίδες, τα οποία δεν συμμορφώνονταν με τις ενδείξεις της ετικέτας.

Η ανάκληση αφορά τα προϊόντα και τις παρτίδες που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η εταιρεία.

Η εταιρεία NUMIL HELLAS Α.Ε., ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τους συγκεκριμένους κωδικούς από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.»

Σύμφωνα με την nutricia-medical.gr το Galactomin 19 είναι τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς. Βρεφική φόρμουλα διατροφικά πλήρης, με πρωτεΐνη γάλακτος αγελάδος, υδατάνθρακες (φρουκτόζη), λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ίχνη σε λακτόζη, γαλακτόζη και γλυκόζη.

Σχετικά Άρθρα