Deutsche Bank:Σχεδιάζει την απόλυση 3.500 εργαζόμενων -Ποιος ο λόγος

 Deutsche Bank:Σχεδιάζει την απόλυση 3.500 εργαζόμενων -Ποιος ο λόγος

Με βαθύ μαχαίρι στις θέσεις εργασίας ευελπιστεί η Deutsche Bank να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για τόνωση της κερδοφορίας και επιστροφή ρευστού στους μετόχους. Η γερμανική τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας σε βάθος χρόνου, καθώς ο CEO της γερμανικής τράπεζας, Christian Sewing, προσπαθεί να βελτιώσει την κερδοφορία και να επιστρέψει περισσότερα χρήματα στους μετόχους.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 1,6 δισ. ευρώ στους επενδυτές το πρώτο εξάμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 675 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο, που ανακοινώθηκαν σήμερα, εμφάνισαν αύξηση εσόδων κατά 5%, δηλαδή μικρότερη των προσδοκιών της αγοράς. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,3 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση σχεδόν 30% σε σχέση με πέρυσι, αλλά ξεπερνώντας σημαντικά τις προβλέψεις της αγοράς για 785,61 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα είχε ήδη ανακοινώσει σχέδια για περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που έδωσε αριθμό στις απολύσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε λίγο λιγότερο από το 4% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, που ανέρχεται σε περίπου 90.000 άτομα. Οι θέσεις εργασίας που θα θιγούν θα αφορούν ρόλους στο back office.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Christian Sewing δήλωσε ότι έχει «σταθερή εμπιστοσύνη» ότι η τράπεζα μπορεί να επιτύχει τους στόχους της για το 2025, αλλά είναι προετοιμασμένος για «μια συνεχιζόμενη ανώμαλη οικονομική πορεία». Τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 10% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, υπολειπόμενα της αναμενόμενης αύξησης κατά 17%.

Η αύξηση των εσόδων της εταιρικής τράπεζας κατά 9% ξεπέρασε τις προσδοκίες για αύξηση 5% και η πτώση 4% του τμήματος λιανικής ξεπέρασε τις προσδοκίες για πτώση 6%.Τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος και συναλλάγματος, μία από τις μεγαλύτερες δραστηριότητες της τράπεζας, αυξήθηκαν κατά 1% έναντι των προσδοκιών για αύξηση 7,5%. Αυτό είναι καλύτερο από ορισμένους ανταγωνιστές, όπως η Goldman Sachs.

Σχετικά Άρθρα