ΣΥΡΙΖΑ: Συντονισμένα πυρά για αγρότες και φοιτητές- “Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε απόγνωση την κοινωνία”

 ΣΥΡΙΖΑ: Συντονισμένα πυρά για αγρότες και φοιτητές- “Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε απόγνωση την κοινωνία”

Ίσως για πρώτη φορά χθες μετά από καιρό η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε συντονισμένη και αφουγκραζόμενη την κοινωνία και με αφορμή τις κινητοποιήσεις αγροτών και φοιτητών άσκησε  δριμεία και ολιστική κριτική στην κυβέρνηση εκπέμποντας παράλληλα μήνυμα συμπαράστασης σε όσους πλήττονται από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Πρώτα το Γραφείο Τύπου του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση και επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι προτείνει μέτρα ακοστολόγητα και που αναρωτιέται πού θα βρεθούν τα χρήματα, σημειώντας πως “μπροστά στη γενική κατακραυγή από τον αγροτικό κόσμο, η ΝΔ αντί να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του, ξεχνά πως είναι κυβέρνηση και αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση” και λίγη ώρα ώρα αργότερα  η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη τόνισε ότι “Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που έχει οδηγήσει σε απόγνωση την κοινωνία και έχει βγάλει στο δρόμο τον αγροτικό κόσμο και την εκπαιδευτική κοινότητα” τονίζοντας ότι Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν ακούει την κοινωνία και τα προβλήματά της, αλλά της κουνάει το δάχτυλο με αυταρχισμό και αλαζονεία. Ενώ την ίδια ώρα, εξυπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και τους μεσάζοντες που κερδοσκοπούν σε βάρος του αγροτικού κόσμου”

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην Ολομέλεια αφού χαρακτήρισε ομολογία αποτυχίας για τη κυβέρνηση την επαναλαμβανόμενη νομοθέτηση για την οπαδική βία, εστίασε την παρέμβαση στις κινητοποιήσεις των αγροτών λέγοντας  “Λίγη ντροπή και συστολή δεν βλάπτει” και μίλησε για κοροϊδία των αγροτών από τον πρωθυπουργό. “Έχετε ναρκοθετήσει την αγροτική παραγωγή”, ανέφερε και χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών. “Η κυβέρνηση εδώ και έξι μήνες κοροϊδεύει τους αγρότες της Θεσσαλίας και τους αγρότες όλης της χώρας εδώ και 4,5 χρόνια”, τόνισε και πρόσθεσε: “Είναι κοροϊδία η  εξαγγελία του πρωθυπουργού που πέταξε τυράκι στους αγρότες της Θεσσαλίας για διπλασιασμό της προκαταβολής της κρατικής αρωγής με την ελπίδα ότι θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, τις οποίες ξαφνικά θυμήθηκε να χαρακτηρίσει δικαιολογημένες”.

  • Μάλιστα πρότεινε μεταξύ άλλων την μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλους τους παραγωγούς και μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε ότι αφορά στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. “Την ένταση την προκαλεί η ίδια η κυβέρνηση με την αντισυνταγματική προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων να αποσύρει άμεσα και να αναστείλει πρόθεση για νομοθέτημα που θα περιορίζει την πρόσβαση στην παιδεία και τροφοδοτεί και εντάσεις και προβοκάτσιες” τόνισε και , επεσήμανε απαντώντας στον Κ. Μητσοτάκης που παρομοίασε τους φοιτητές με…”ληστές”, ότι “παράνομοι δεν είναι οι φοιτητές, αλλά η κυβέρνηση που παραβιάζει το Σύνταγμα και τα δικαιώματα της νέας γενιάς”.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης έχοντας στο πλευρό του την  τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου, τον τομεάρχη Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη και τον διπλωματικό σύμβουλο Βαγγέλη Καλπαδάκη, συνέχισε τις διπλωματικές επαφές του.

Στο πλάι αυτό συνάντησε  τον Πρέσβη του Ισραήλ Noam Katz με τον οποίο συνομίλησαν για τον πόλεμο στη Γάζα, όπως και για τις ελληνοισραηλινές σχέσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα με απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, προκειμένου να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση που συνεχώς επιδεινώνεται.

Επανέλαβε την ξεκάθαρη καταδίκη της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων στις 7 Οκτωβρίου – τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή της με επιχειρήσεις που οδηγούν σε χιλιάδες νεκρούς αμάχους και εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση, ενισχύει τον εξτρεμισμό και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, αποδυναμώνει την Παλαιστινιακή Αρχή που είναι η μόνη παλαιστινιακή δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή.

  • Επίσης τόνισε ότι σε συνέχεια της κατάπαυσης πυρός πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.

Ακολούθως συναντήθηκε και με τον Πρέσβη της Γερμανίας, Αndreas Kindl και αντάλλαξαν απόψεις για την ελληνική οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, όπως και για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και τη συμμετοχή της Γερμανίας, ως τιμώμενη χώρα, στη φετινή ΔΕΘ.

  • Να σημειωθεί ότι ο κ. Κασσελάκης ανέδειξε το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, αναφερόμενος στην Έκθεση-Πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Απριλίου του 2019, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για μια δίκαιη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, εκφράζοντας όμως  τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη νέα Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου που διατηρεί το βάρος φιλοξενίας στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης  στις 10:00′ π.μ. στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου θα συναντηθεί με φορείς του Τουρισμού και στη 1.00΄ μ.μ  θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.  Αργότερα το απόγευμα θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του η Πολιτική Γραμματεία, το ΣάβΒατο θα επισκεφθεί την Agrotica και την Κυριακή θα παρευρεθεί στο Περιφερειακό Συνέδριο στη Δυτική Μακεδονία. “Με ολοκληρωμένο και συνεκτικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στα επικείμενα Περιφερειακά συνέδρια, αρχής γενομένης την ερχόμενη Κυριακή θα δώσουμε απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα της Αγροτικής Παραγωγής, της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Συνοχής” δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου.

Σχετικά Άρθρα