Πειραιώς Σεραφείμ: Να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο

 Πειραιώς Σεραφείμ: Να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο

Σε δηλώσεις γύρω από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις θέσεις της Εκκλησίας προχώρησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί (31.01.24) και αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είπε να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία όσοι το ψηφίσουν. «Ο ομοφυλόφιλος θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας από μόνος του», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Και συνέχισε: «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος».

«Ο ομοφυλόφιλος θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας από μόνος του» υπογράμμισε και δήλωσε «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν θα βαφτίζουμε τα παιδιά από τα ομόφυλα ζευγάρια για τρεις λόγους. Πρώτον λείπει η πίστη. Άρα ο νηπιοβαπτισμός δεν λειτουργεί. Η Εκκλησία έχει ένα δόγμα ένα ήθος, αλίμονο αν κάνεις ό,τι θέλεις» ξεκαθάρισε.

«Ο ιερέας ή ο Επίσκοπος πρέπει να συμπράξει στην πράξη αυτή, γίνονται χαρτιά, έγγραφα, στα οποία υπογράφουμε. Θα υποχρεωθώ εγώ με αυτόν τον πλάγιο τρόπο να αναγνωρίσω τον γάμο των ομοφυλοφίλων;» συμπλήρωσε.

Ο τρίτος λόγος σύμφωνα με τον μητροπολίτη Πειραιώς είναι πως αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά θα απενοχοποιήσει στα παιδιά αυτήν την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι ευφάμαρτο και κακό. Θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι».

«Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος» συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα