Γεωργιάδης για τα F-35 στην Τουρκία: Η δήλωση Νούλαντ δεν σημαίνει ότι θα τα πάρουν.

 Γεωργιάδης για τα F-35 στην Τουρκία: Η δήλωση Νούλαντ δεν σημαίνει ότι θα τα πάρουν.

Κριτική στις «εθνικές ανασφάλειες» που, όπως σημειώνει, εμφανίστηκαν μετά τις δηλώσεις της αναπληρωτής υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόριας Νούλαντ, σχετικά με τα F-35 και την Τουρκία άσκησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως σημειώνει η δήλωση της κυρίας Νούλαντ «πώς εάν η Τουρκία αποσύρει από το έδαφός της τους S400 τότε μπορεί να αναθεωρήσουν την στάση τους…» είναι η πάγια θέση των ΗΠΑ από την πρώτη στιγμή που οδήγησε στο block της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα F-35.

«Πάντα οι ΗΠΑ αυτό έλεγαν και λένε και πάντα η Τουρκία λέει όχι για τους δικούς της λόγους. Τίποτε δεν άλλαξε» προσθέτει ο κ. Γεωργιάδης.

Όλη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Είναι εντυπωσιακό πώς οι Εθνικές μας ανασφάλειες μας κάνουν να πνιγόμαστε σε μία κουταλιά νερό. Σήμερα παίζει η «είδηση» ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν F35 στην Τουρκία διότι η κα Νούλαντ είπε «πώς εάν η Τουρκία αποσύρει από το έδαφός της τους S400 τότε μπορεί να αναθεωρήσουν την στάση τους…». Μα με συγχωρείτε αυτή είναι νέα θέση των ΗΠΑ ή η παγία θέση τους από την πρώτη στιγμή που οδήγησε στο block της Τουρκίας από το πρόγραμμα; Πάντα οι ΗΠΑ αυτό έλεγαν και λένε και πάντα η Τουρκία λέει όχι για τους δικούς της λόγους. Τίποτε δεν άλλαξε. Μην έχουμε αυταπάτες οι ΗΠΑ προτιμούν την Τουρκία στο Δυτικό στρατόπεδο και πάντα προσπαθούσαν και προσπαθούν να την κρατήσουν αλλά δεν είναι αφελείς, ξέρουν πόσο μπορεί κάποιος να την εμπιστεύεται ή όχι. Εμείς καλώς επενδύουμε στην αξιοπιστία μας αυτό μας κάνει ξεχωριστούς».