Άγκυρα για τα F-16: “Η Τουρκία θα τα χρησιμοποιήσει χωρίς να ρωτήσει κανέναν”

 Άγκυρα για τα F-16: “Η Τουρκία θα τα χρησιμοποιήσει χωρίς να ρωτήσει κανέναν”

H αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα έχει ξεκινήσει ενώ η Τουρκία φέρεται να ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται τους όρους για τα F-16 τονίζοντας πως είναι έτοιμη να τα χρησιμοποιήσει χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (31/1) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο τουρκικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν στην εφημερίδα Αksam: «Είναι παράλογο να έρχεται στην επικαιρότητα κάτι τέτοιο. Η ελληνική πλευρά κάνει αυτό που κάνει πάντα. Είναι δυνατόν η Τουρκία να δεχτεί κάτι τέτοιο! Κανείς δεν μπορεί καν να προσφέρει κάτι τέτοιο στην τουρκική πλευρά, πόσο μάλλον να το αποδεχτεί. Η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα που μπορεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις, θα χρησιμοποιήσει τα F-16 που θα αγοράσει όπου χρειαστεί, χωρίς να ρωτήσει κανέναν».

«Από την άλλη, η διαδικασία προχωρά θετικά. Υπάρχει 15ήμερη περίοδος ενστάσεων στο Κογκρέσο. Εάν δεν υπάρξει αντίρρηση από τα μέλη της επιτροπής, το αίτημα για πώληση και εκσυγχρονισμό θα γίνει δεκτό χωρίς ψηφοφορία. Έχει γίνει καμία αντίρρηση μέχρι στιγμής. Δεν πιστεύουμε ότι θα έρθει κάποια αντίρρηση από εδώ και πέρα. Η διαδικασία φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί θετικά» πρόσθεσε ο Μανώλης Κωστίδης.

Σχετικά Άρθρα