Τιμολόγια ρεύματος: Έρχεται το υβριδικό

 Τιμολόγια ρεύματος: Έρχεται το υβριδικό

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος για τον Φεβρουάριο του 2024 και αναμένεται να είναι ο μήνας με τις χαμηλότερες τιμές, εδώ και πάρα πολλούς μήνες μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των τιμών.

Τον δρόμο για χαμηλότερη τιμή αλλά και χαμηλότερη χρονική διάρκεια άνοιξε η «Φυσικό Αέριο» φουντώνοντας τον ανταγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, το μπλε τιμολόγιο ήταν το μόνο σταθερό, με 12μηνη διάρκεια, αλλά και το πιο ακριβό, ακριβώς επειδή προσέφερε σταθερή τιμή για πολλούς μήνες. Αυτό τώρα φαίνεται ότι θα αλλάξει. Η ΡΑΕ έχει βάλει μπλόκο προς το παρόν, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο (σ.σ. χαμηλότερη τιμή και χαμηλότερη διάρκεια) είναι εκτός πλαισίου, όμως μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Θεόδωρο Σκυλακάκη, η υπουργική απόφαση που θα διαφοροποιήσει το προφίλ της χρωματικής σήμανσης των τιμολογίων και θα δώσει τη δυνατότητα για μικρότερης διάρκειας σταθερά τιμολόγια, πέραν δηλαδή του 12μηνου.

Πρόκειται, κατά μία έννοια, για ένα νέο τιμολόγιο, υβριδικό, που θα αφορά συμβόλαια σταθερής χρέωσης που θα προσφέρουν πιο ευνοϊκούς όρους τιμολόγησης. Πώς θα το εξασφαλίζουν αυτό οι πάροχοι; Θα προαγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια.

Σχετικά Άρθρα