Προκαταρκτική έρευνα για το βίντεο σύλληψης του 43χρονου- Ερευνάται για ναρκωτικά ο αστυνομικός

 Προκαταρκτική έρευνα για το βίντεο σύλληψης του 43χρονου- Ερευνάται για ναρκωτικά ο αστυνομικός

Προκαταρκτική διοικητική έρευνα διατάχθηκε για το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και αποτυπώνει τη στιγμή της σύλληψης του 43χρονου παιδόφιλου που έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου στην 13χρονη στον Πειραιά. Ο γνωστός YouTuber Αλέξανδρος Κοψιάλης δημοσίευσε βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η παγίδα που έστησαν σε 43χρονο, ο οποίος μετέβη από την Πάτρα στον Πειραιά προκειμένου να συνευρεθεί με 13χρονη, στην οποία έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, φαίνεται να ακινητοποιούν τον 43χρονο και να τον παραδίδουν σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι είχαν ενημερωθεί και βρίσκονταν σε ετοιμότητα, προχωρώντας στη σύλληψή του.

Για το συγκεκριμένο υλικό, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως ξεκινά Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση.

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο καθώς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο εμφαίνεται η σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους, έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί πως ο ένας εκ των αστυνομικών που εμφανίζονται στο βίντεο και φέρεται να βοήθησε να στηθεί η παγίδα στον 43χρονο, ερευνάται από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για πιθανή συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στον Πειραιά. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός διατηρεί λογαριασμό στα social media με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους, εκεί όπου ανεβάζει συχνά βίντεο. Μάλιστα, σε πολλά από αυτά φαίνεται να οδηγεί υπερπολυτελή αυτοκίνητα, διαφόρων μαρκών, και να κρατά επιδεικτικά προϊόντα ακριβών εταιρειών.

Σε ανάρτηση προέβη ο συγκεκριμένος αστυνομικός, θέλοντας να απαντήσει στις εξελίξεις.

«Πρέπει πρώτα μάλλον να συμβεί στα δικά σας παιδιά και μετά θα πείτε “αχ τι κάνουμε”. Δεν θα μοιράσω μηνύσεις σε κάποιους άχρηστους δημοσιογράφους, δεν είμαι τέτοιος, αλλά να ξανά αναφέρω πως ήμουν σε υπηρεσία και πως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και θεωρώ τραγικό να κάθομαι να απολογούμαι γιατί συνελήφθη ένα απόβρασμα της κοινωνίας καθώς δεν υπήρξε ο χρόνος έτσι ώστε τα παιδιά της ασφαλείας να στήσουν επιχείρηση και απλά δέχτηκα μια κλήση και κάπως έπρεπε να ενεργήσω για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο Άλεξ (Κοψιάλης) το σεβάστηκε μάς έκρυψε πρόσωπα, απορώ που είναι το κακό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης μιλώντας στο Happy Day, επεσήμανε πως ανέβασε το εν λόγω βίντεο στο διαδίκτυο προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν τυχόν αντίστοιχα περιστατικά. «Έτσι θα αποθρασυνθεί ένας παιδόφιλος, θα το σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά κι αυτό που θέλω να πω στους γονείς είναι να κοιτούν να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Υπάρχουν παιδιά που ντρέπονται να μιλήσουν στους γονείς τους για κάτι τέτοιο. Αν δεν το πουν σε εκείνους, καλό θα ήταν να το πουν στον αδελφό τους, στον καθηγητή τους, γενικότερα να μιλήσουν σε άτομο μεγαλύτερης ηλικίας ώστε να τους κατευθύνει».

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης αναφέρθηκε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 43χρονος γνώριζε την ηλικία της ανήλικης. «Πρόκειται για την κόρη πολύ φίλου μου, την οποία ξέρω από μωρό ημερών. Όταν σκούριναν τα πράγματα, μιλήσαμε με την αστυνομία. Έτσι στήσαμε όλο αυτό που στήθηκε και ήταν για την αφύπνιση του κόσμου».

«Η προσέγγιση έγινε από γυναικείο προφίλ κατευθείαν, του ήταν πιθανότατα πιο εύκολο. Το ευτύχημα είναι ότι η μικρή το εμπιστεύτηκε απευθείας στον πατέρα της οπότε μπορούσαμε να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης» πρόσθεσε επίσης ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, ο οποίος εξήγησε πώς έκλεισαν ραντεβού στον 43χρονο παιδόφιλο κι εκείνος ήρθε από την επαρχία για να συναντήσει το θύμα του.

«Ξεκάθαρα ο ήρωας της υπόθεσης παραμένει το 13χρονο κορίτσι. Και θεωρώ ότι και από τον συγκεκριμένο, έχουν σωθεί αρκετά παιδάκια από αντίστοιχες άσχημες καταστάσεις» σημείωσε, επίσης, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης.

Σχετικά Άρθρα