Greek Mafia:Ένταλμα για 45χρονο ομογενή- Νέα στοιχεία για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη-Μουζακίτη

 Greek Mafia:Ένταλμα για 45χρονο ομογενή- Νέα στοιχεία για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη-Μουζακίτη

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για την Greek Mafia καθώς έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν 45χρονο από το Ουζμπεκιστάν για τη δολοφονία Σκαφτούρου.Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που συνέλαβε η ΕΛΑΣ πριν από μερικές ημέρες Έχουν εντοπιστεί στοιχεία μετά από έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια που τον συνδέουν με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στη Βοιωτία, ενώ έχουν προκύψει και επαφές του με τον σκληρό πυρήνα των αρχηγών της εγκληματικής οργάνωση.Οι αρχές εκτιμούν ότι βρίσκεται στο εξωτερικό ενώ συνολικά τα εντάλματα σύλληψης για άτομα που διαφεύγουν έχουν φτάσει τα τέσσερα.

Το «μεγάλο ξεκαθάρισμα» για την κυριαρχία στο οργανωμένο έγκλημα έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα πάνω από 20 θανάτους και ο πόλεμος στη μαφία είναι σε εξέλιξη: σημαδιακές δολοφονίες ήταν εκείνες του Σκαφτούρου, τον Μάιο του 2022 και του Ρουμπέτη, τον Ιούνιο του 2023, για τις οποίες έχουν συλληφθεί οι δύο ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Τώρα οι αστυνομικοί επιχειρούν να βρουν τη διασύνδεση ανάμεσα στις εκτελέσεις Ζαμπούνη και Ρουμπέτη, που ήταν αντίπαλοι στον χώρο της νύχτας.

Από έρευνα που έγινε σε σπίτι στον Ασπρόπυργο, προέκυψαν στοιχεία βάσει των οποίων διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ άλλων, ο 45χρονος σχετίζεται με άτομα τα οποία, είτε κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είτε εξετάζεται η σχέση τους με την υπόθεση. Να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι, τους τελευταίους επτά μήνες, ο 45χρονος πιθανόν βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

25 Απριλίου 2022 -Εκτέλεση «Θείου Τζο» στα Δερβενοχώρια

Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στα Δερβενοχώρια, σε βάρος του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου γνωστού στον κόσμο της νύχτα και ως «Θείου Τζο», που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλια της παλιάς ηγετικής ομάδας της διαβόητης «Greek Mafia».

Από την ένοπλη επίθεση των εκτελεστών που επέβαιναν σε μηχανή, τραυματίστηκαν και δύο ακόμη άτομα στην αυλή του πατρικού σπιτιού του θύματος στα Σκούρτα Βοιωτίας, όπου γινόταν οικογενειακή γιορτή. Πρόκειται για την κόρη του θύματος ηλικίας 22 ετών και τον συμπέθερό του, 45 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

7 Ιουνίου 2023- Διπλή εκτέλεση «Ράμπο» και «Νιόνιου»

Γνωστός και ως «Ράμπο» ήταν ο 38χρονος που έπεσε νεκρός στον Κορυδαλλό μέσα στο αυτοκίνητό του, έξω από την πολυκατοικία που έμενε, επί της οδού Σοφίας Βέμπο, όταν άγνωστοι δράστες τον «γάζωσαν», όπως και τον 31χρονο κουνιάδο του που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Ο δεύτερος έμενε και εκείνος στην ίδια πολυκατοικία και σύρθηκε αιμόφυρτος μέχρι το υπόγειο όπου κατέληξε και τον βρήκαν οι αστυνομικοί ακολουθώντας τις κηλίδες του αίματος που άφησε πίσω του.

Ο «Ράμπο», όπως ήταν γνωστός από τα χρόνια που εμπλεκόταν σε περιστατικά οπαδικής βίας ως φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, είχε καταδικαστεί ερήμην για συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, που έγινε το 2007, στην Παιανία.

Το παλμαρέ του ήταν εξαιρετικά πλούσιο στον κόσμο της νύχτας, αφού είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες, κλοπές, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας και την συνέργεια σε ανθρωποκτονία του Φιλόπουλου. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση διερεύνησης συμβολαίων θανάτου της μαφίας και σε λαθρεμπόριο καυσίμων και φερόταν να ήταν μέλος της συμμορίας ενός εκ των ηγετών της «Greek Mafia», του «Θείου Τζο», του Γιάννη Σκαφτούρου δηλαδή, που δολοφονήθηκε στα Δερβενοχώρια. Το δεύτερο θύμα της εκτέλεσης στον Κορυδαλλό είχε απασχολήσει για παράνομη οπλοκατοχή, ήταν γνωστός ως “Νιόνιος” και ήταν επίσης μέλος της συμμορίας του “Θείου Τζο”.

10 Ιουνίου 2023-Εμπρηστική επίθεση στο πρατήριο καυσίμων του γιου του Σκαφτούρου

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο που ανήκει στον γιο του δολοφονημένου στα Δερβενοχώρια «Θείου Τζο».

Τέσσερις δράστες που φορούσαν κράνη και γάντια και επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, υπό την απειλή όπλων οδήγησαν δύο υπαλλήλους εντός του καταστήματος του πρατηρίου και στη συνέχεια και τον φύλακα που αναπαυόταν μέσα σε μία νταλίκα και ακολούθως γέμισαν μπιτόνια με καύσιμο και περιέλουσαν δύο σταθμευμένες νταλίκες, βάζοντας φωτιά.

Αμέσως μετά διέφυγαν από το σημείο, ενώ από την φωτιά προκλήθηκε έκρηξη και συνολικά η φωτιά μεταδόθηκε σε 6 σταθμευμένα οχήματα εκ των οποίων, οι δύο νταλίκες και ένα Ι.Χ. καταστράφηκαν ολοσχερώς.

3 Ιουλίου 2023-Απόπειρα δολοφονίας Μαυρόπουλου στην Πιερία

Στόχος αυτή τη φορά ήταν ένας 47χρονος στην Πιερία ο οποίος δέχτηκε επίθεση ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, μεταξύ των οικισμών Σβορώνου και Νεοκαισάρειας και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Το θύμα τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη, με τις Αρχές να συνδέουν τότε την επίθεση με υποθέσεις που σχετίζονταν με το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Σχετικά Άρθρα