Kασσελάκης: Τα εθνικά θέματα δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας – Είναι θέμα ασφάλειας της χώρας

 Kασσελάκης: Τα εθνικά θέματα δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας – Είναι θέμα ασφάλειας της χώρας

Το μήνυμα ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα εθνικά θέματα αποτελούν ζήτημα ασφάλειας της χώρας και όχι επικοινωνίας έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος με αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφτηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, για τα εξοπλιστικά προγράμματα που περιέχονται στην επιστολή Μπλίνκεν, στα οποία συμπεριλαμβάνεται αγορά αεροσκαφών F35 αξίας 8,2 δισ.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης και ο πρώην υπουργός ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρέθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα, το μισθολογικό των στρατιωτικών και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών Η ενημέρωση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε περαιτέρω ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, η οποία περιεστράφη γύρω από τα εθνικά θέματα. Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά.

Στέφανος Κασσελάκης, Ευάγγελος Αποστολάκης και Νίκος Δένδιας
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στις δηλώσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την «ειλικρινή» συζήτηση επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι παραγωγικός στα εθνικά θέματα, στην άμυνα της χώρας. «Για μας τα εθνικά θέματα, η άμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας. Είναι ζήτημα της ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα. Και έτσι τα αντιμετωπίζουμε» τόνισε.

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα σχολίασε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας μέχρι να φθάσουμε σε συμφωνία για την οποία θα υπάρχει ενημέρωση».

«Αναδείξαμε συγχρόνως τα ζητήματα για την αμοιβή των στρατιωτικών και τον οικογενειακό τους σχεδιασμό που έχουν μείνει πίσω και συγχρόνως ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας και των αμυντικών υποδομών ειδικά» επισήμανε παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε την εξής δήλωση:

«Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους επικεφαλής των Επιτελείων για την ενημέρωση και τον χρόνο τους. Συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα, ήταν μια πολύ ειλικρινής συζήτηση.

Θέλω να σας πω ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είμαστε εδώ για να είμαστε παραγωγικοί στα εθνικά ζητήματα.

Για εμάς, τα εθνικά θέματα, η άμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας.

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Δένδιας
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Είναι ζήτημα της ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα, και έτσι το αντιμετωπίζουμε.

Ενημερωθήκαμε σήμερα όσον αφορά στα εξοπλιστικά. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα.

Αναδείξαμε συγχρόνως το ζήτημα της αμοιβής των στρατιωτικών, και του οικογενειακού τους σχεδιασμού, που έχουν μείνει πίσω. Και συγχρόνως αναδείξαμε ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας, και των αμυντικών υποδομών ειδικά.

Ευχαριστούμε και πάλι τον Υπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και όλους τους Κλαδάρχες για την ενημέρωση και ευχόμαστε καλή θητεία στον καθένα τους».

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Δένδιας
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε τον λόγο στον βουλευτή Επικρατείας του κόμματος και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Η ενημέρωση που λάβαμε ήταν πλήρης, συζητήσαμε όλα τα θέματα. Όπως καταλαβαίνετε τα θέματα των εξοπλιστικών είναι σε μια διαδικασία που είναι στην αρχή της. Δεν έχουμε ακόμα εικόνα του τί θα γίνει. Περιμένουμε ενημέρωση.

Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, η προσπάθειά μας έγκειται στο να είμαστε παραγωγικοί, θέτοντας τους περιορισμούς και τις θέσεις που έχουμε. Και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δώρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θυρεό του υπουργείου, σε ανάμνηση της επίσκεψής του όπως είπε. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου και άλλοι αρμόδιοι επιτελείς.

Στέφανος Κασσελάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκης στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) όπου και ξεναγήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΔΣ των ΕΑΣ, Αθανάσιος Τσιόλκας, υποδέχθηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον ενημέρωσε για την παραγωγή της «παλαιότερης αμυντικής βιομηχανίας» της Ευρώπης, η οποία αφορά πυρομαχικά τόσο για τις «Ένοπλες δυνάμεις» όσο για «εξαγωγές».

«Η συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας στην αποτρεπτική και αμυντική ανάγκη που έχει η Ελλάδα είναι για μας ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να στηρίξουμε τις εγχώριες βιομηχανίες, ώστε να είναι και εύρωστες και αποτελεσματικές. Αυτό να το θεωρήσετε δεδομένο», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης πριν την έναρξη της συνάντησης με τη διοίκηση των ΕΑΣ.

Ο πρόεδρος του ΔΣ των ΕΑΣ, Αθανάσιος Τσιόλκας, υποδέχθηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον ενημέρωσε για την παραγωγή της «παλαιότερης αμυντικής βιομηχανίας» της Ευρώπης, η οποία αφορά πυρομαχικά τόσο για τις «Ένοπλες δυνάμεις» όσο για «εξαγωγές».

«Η συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας στην αποτρεπτική και αμυντική ανάγκη που έχει η Ελλάδα είναι για μας ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να στηρίξουμε τις εγχώριες βιομηχανίες, ώστε να είναι και εύρωστες και αποτελεσματικές. Αυτό να το θεωρήσετε δεδομένο», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης πριν την έναρξη της συνάντησης με τη διοίκηση των ΕΑΣ.

Σχετικά Άρθρα