Γιατί το X …μπλόκαρε την Τέϊλορ Σουίφτ- Fake γυμνές φωτογραφίες της μέσω τεχνητής νοημοσύνης

 Γιατί το X …μπλόκαρε την Τέϊλορ Σουίφτ- Fake γυμνές φωτογραφίες της μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Ο Χ μπλόκαρε τις αναζητήσεις για την Τέιλορ Σουίφτ αφού εντοπίστηκαν εικόνες της τραγουδίστριας που δημιουργήθηκαν με σεξουαλική τεχνητή νοημοσύνη και κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε στέλεχος την Κυριακή.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό εάν η πλατφόρμα X είχε προβεί σε τέτοια μέτρα αποκλεισμού στο παρελθόν, αλλά η πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter έχει επικριθεί για τις πολιτικές ελέγχου περιεχομένου από την εξαγορά του 2022 υπό την ηγεσία του Έλον Μασκ .

Η διευθύνουσα σύμβουλος της X, Linda Yaccarino, είπε ότι η X ασπάζεται μια προσέγγιση που ονομάζεται «ελευθερία του λόγου, όχι προσέγγιση» – που σημαίνει ότι έχει μηδενική ανοχή για παράνομο περιεχόμενο, αλλά δεν θα απαγορεύσει τις αναρτήσεις που είναι «νόμιμες, αν και απαίσιες».
Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre, χαρακτήρισε τις ψεύτικες εικόνες την Παρασκευή «ανησυχητικές», αφού μερικές προβλήθηκαν εκατομμύρια φορές. Προέτρεψε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δράσουν ενάντια στη «διάδοση παραπληροφόρησης και μη συναινετικής, οικείας εικόνας πραγματικών ανθρώπων».

Οι σεξουαλικές εικόνες της Taylor Swift που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφορούν στο X (πρώην Twitter) ως το πιό πρόσφατο παράδειγμα εξάπλωσης της πλαστής πορνογραφίας που δημιουργείται από AI και της πρόκλησης να σταματήσει η διάδοσή τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα στο X προσέλκυσε περισσότερες από 45 εκατομμύρια προβολές, 24.000 αναδημοσιεύσεις και εκατοντάδες χιλιάδες likes προτού ο επαληθευμένος χρήστης που μοιράστηκε τις εικόνες ανασταλεί ο λογαριασμός του λόγω παραβίασης της πολιτικής της πλατφόρμας. Η ανάρτηση ήταν ζωντανή στην πλατφόρμα για περίπου 17 ώρες πριν από την αφαίρεσή της.

Οι αναζητήσεις για το όνομα του Swift επέστρεφαν ακόμα το μήνυμα “Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε να επαναλάβετε τη φόρτωση”. Η χρήση του πλήρους ονόματος του Swift σε εισαγωγικά, η αναδιάταξη σχετικών λέξεων αναζήτησης ή η προσθήκη σε αυτές εξακολουθούσε να έχει αποτελέσματα.

«Αυτή είναι μια προσωρινή ενέργεια και γίνεται με μεγάλη προσοχή, καθώς δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Joe Benarroch, επικεφαλής επιχειρηματικών λειτουργιών στο X, σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα