ΑΠΘ: Σταμάτησε η κατάληψη στη Νομική

 ΑΠΘ: Σταμάτησε η κατάληψη στη Νομική

Σταμάτησε η κατάληψη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από σχετική ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάληψη σταμάτησε νωρίτερα απόψε και αφότου προηγήθηκε ψηφοφορία των φοιτητών στη Γενική τους Συνέλευση. Υπενθυμίζεται ότι εντολή για επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις καταλήψεις που συνεχίζονταν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έδωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά και τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό φοιτητή που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη βάζει στο κάδρο τόσο εκείνους που μετέχουν και οργανώνουν τις καταλήψεις στο ΑΠΘ, όσο και τις πρυτανικές αρχές και τα αρμόδια όργανα σχετικά με τις ενέργειές τους για την αποτροπή των καταλήψεων, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Η εντολή για διερεύνηση αδικημάτων, που διώκονται αυτεπάγγελτα, αφορά κατά περίπτωση τα εξής: διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία), παράνομη βια (κατά συρροή και κατά συναυτουργία), επικίνδυνη σωματική βλάβη (κατά συρροή και κατά συναυτουργία) και παράβαση καθήκοντος. Η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία, με την εποπτεία του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.