Ιορδανία: Τρεις αμερικανοί στρατιώτες νεκροί και 25 τραυματίες μετά από επίθεση με drone

 Ιορδανία: Τρεις αμερικανοί στρατιώτες νεκροί και 25 τραυματίες μετά από επίθεση με drone

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι είκοσι πέντε τραυματίστηκαν, μετά από επίθεση με drone που πραγματοποιήθηλε σε φυλάκιο των ΗΠΑ στην Ιορδανία. Την είδηση επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η επίθεση έγινε κοντά στα σύνορα με τη Συρία και αποτελεί μια σημαντική κλιμάκωση σε μια ήδη επισφαλή κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Αξιωματούχοι είπαν ότι το drone εκτοξεύτηκε από μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν και φάνηκε να προέρχεται από τη Συρία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Υπήρξαν επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαν αναφερθεί θύματα από τον αμερικανικό στρατό.

Κατονομάζει το Ιράν ο Μπάιντεν

“Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν στη Συρία και το Ιράκ”, είπε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωσή του και πρόσθεσε:

“Θα συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία – θα θέσουμε όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους σε χρόνο και με τον τρόπο που εμείς θα επιλέξουμε”.

Ο Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των στρατιωτών που τραυματίστηκαν, αλλά το CNN έκανε λόγο για τουλάχιστον 25 τραυματίες.

Σχετικά Άρθρα