Ρέθυμνο: Διευθύντρια Γυμνασίου υπεβαλε μήνυση σε μαθητές για να λήξει η κατάληψη

 Ρέθυμνο: Διευθύντρια Γυμνασίου υπεβαλε μήνυση σε μαθητές για να λήξει η κατάληψη

Μήνυση υπέβαλλε διευθύντρια σχολείου στο Ρέθυμνο της Κρήτης σε βάρος επτά μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους. Μάλιστα από τα παιδιά που προσήχθησαν από τους αστυνομικούς μετά τη μήνυση αναγκάστηκαν να δώσουν μέχρι και αποτυπώματα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και για τους γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το χρονικό

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, όλη την εβδομάδα το σχολείο βρισκόταν σε κατάληψη. Η διευθύντρια και οι καθηγητές έκαναν συνεχώς συζητήσεις με τους μαθητές που εμφανίζονταν ως υπεύθυνοι για την κινητοποίηση, προκειμένου να λήξει η κατάληψη και το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά.

Και ενώ οι μαθητές φέρονται να έλεγαν πως θα σταματήσουν την κινητοποίηση και θα ανοίξουν το σχολείο, τελικά δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα το πρωί της Παρασκευής, η διευθύντρια του σχολείου να προχωρήσει στις μηνύσεις σε βάρος επτά παιδιών, που εκείνη την ώρα ήταν στην πόρτα του σχολείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για πέντε παιδιά της τρίτης γυμνασίου, ένα της δευτέρας και ένα της πρώτης. Για το γεγονός ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Λίγο αργότερα, από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών και τους ζητήθηκε να πάνε στο ΑΤ για να καταθέσουν, όπως και έγινε. Τελικά, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σχετικά Άρθρα