Αγρότες:Απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Εθνική Τρικάλων-Λάρισας (vid)

 Αγρότες:Απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Εθνική Τρικάλων-Λάρισας (vid)

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες των Τρικάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη». Ο αποκλεισμός έγινε χωρίς τρακτέρ και μηχανήματα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάμπρος Τσέκας.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που πλημμύρισαν, άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, όπως και μείωση του κόστους παραγωγής, κ.ά.

Μπαίνουν την Κυριακή στη Λάρισα και από τις 6 εισόδους της πόλης

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών που την Κυριακή λένε ότι θα μπουν στη Λάρισα με τα τρακτέρ τους από έξι εισόδους της πόλης. Σύμφωνα με το larissanet, έπειτα από σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, οι αγρότες αποφάσισαν να μετακινήσουν τα οχήματά τους την Κυριακή στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και τη Δευτέρα να ενισχύσουν το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού για σήμα εκκίνησης στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής με σκοπό τα τρακτέρ να βρεθούν στην Κεντρική Πλατεία. Εκεί θα συγκεντρωθούν και σε διάταξη, θα υπάρχει στοίχιση τους μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η επιλογή της Κυριακής για να ξεκινήσει ο νέος κύκλων κινητοποιήσεων αποφασίσθηκε, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την λειτουργία της αγοράς, καθώς οι αγρότες θέλουν στο πλάι τους όλους τους πολίτες και δεν θέλουν να έρθουν σε προστριβές με τους επαγγελματίες. Μάλιστα, σημειώνουν πως «δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Τους θέλουμε όλους εκεί μαζί μας για να δείξουν συμπαράσταση».

Σχετικά Άρθρα