Ο αντισυμβατικός και βαθιά ειλικρινής κύριος Κλοπ-Τραμπ, αντιεμβολιαστές και το “ποτέ ψήφο στη Δεξιά”

 Ο αντισυμβατικός και βαθιά ειλικρινής κύριος Κλοπ-Τραμπ, αντιεμβολιαστές και το “ποτέ ψήφο στη Δεξιά”

Ο Γιούργκεν Κλοπ πέρα από αναμφισβήτητα εξαιρετικός προπονητής, είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβήθηκε ποτέ να πάρει θέση και να εκφράσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ο Κλοπ, ο οποίος είναι προπονητής της Λίβερπουλ από το 2015, έριξε την Παρασκευή τη «βόμβα» λέγοντας ότι θα παραιτηθεί στο τέλος της σεζόν, αφού «ξεμένει από ενέργεια». Το POLITICO έκανε μια μικρή ανθολογία από τις πέντε πιο καυτές πολιτικές του απόψεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Νάιτζελ Φάρατζ είναι χάλια

Σε μια συνέντευξη podcast το 2021, ο Κλοπ επέκρινε τον πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο, αμφισβητώντας τις ικανότητές τους για τη λήψη αποφάσεων.

«Οι δύο τελευταίες εκλογές, η πρώτη με τον Ντόναλντ Τραμπ και μετά με τον Μπόρις Τζόνσον, είναι πραγματικά ένα κακό σημάδι για ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Κλοπ.

«Γιατί αφήνουμε ανθρώπους όπως ο Φάρατζ και ο Τζόνσον να οδηγούν κάθε είδους ομάδα ανθρώπων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση;» ρώτησε, προσθέτοντας: «Πρέπει να βρούμε ένα σύστημα όπου μπορούμε να βάλουμε τους ανθρώπους σε θέση να λύσουν όλα τα προβλήματά μας… και όχι το πιο αστείο ή το πιο περίεργο κούρεμα ή οτιδήποτε άλλο».

Το Brexit «δεν έχει νόημα»

Ο Κλοπ, Γερμανός υπήκοος, μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2015 — ακριβώς πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit.

Αναλογιζόμενος την εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας λίγα χρόνια αργότερα, ο Κλοπ ζήτησε ένα νέο δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ.

«Ας ψηφίσουμε ξανά με τις σωστές πληροφορίες – όχι με τις πληροφορίες που είχατε για την εκστρατεία του Brexit», είπε ο Κλοπ στον Guardian το 2018.

«Προφανώς δεν είχαν δίκιο, όχι όλοι. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα», πρόσθεσε.

«Αν υπάρχει κάτι που δεν θα κάνω ποτέ στη ζωή μου, είναι να ψηφίσω τη δεξιά».

Ένας αυτοαποκαλούμενος αριστερός, ο Κλοπ ταιριάζει πολύ στη Liverpool FC, έναν σύλλογο με ισχυρές ρίζες από την εργατική τάξη.

Για ένα βιβλίο του 2017 σχετικά με την προπονητική του καριέρα, είπε στον Γερμανό δημοσιογράφο Raphael Honigstein ότι ήταν «αριστερός, φυσικά».

«Πιστεύω στο κράτος πρόνοιας. Δεν είμαι ιδιωτικά ασφαλισμένος», είπε ο Κλοπ, προσθέτοντας: «Αν υπάρχει κάτι που δεν θα κάνω ποτέ στη ζωή μου, είναι να ψηφίσω τη δεξιά».

Οι αντιεμβολιαστές είναι σαν μεθυσμένοι οδηγοί

Καθώς ο κόσμος προσπαθούσε να βγει από την πανδημία του Covid-19, ο Κλοπ έκανε ένα δηκτικό σχόλια για τους ανθρώπους που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

«Είναι λίγο σαν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ», είπε τον Οκτώβριο του 2021.

«Δεν κάνω το εμβόλιο μόνο για να με προστατέψω, κάνω το εμβόλιο για να προστατεύσω όλους τους ανθρώπους γύρω μου», πρόσθεσε ο προπονητής. «Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι περιορισμός της ελευθερίας γιατί, αν είναι, τότε το να μην επιτρέπεται να πιεις και να οδηγείς είναι επίσης περιορισμός της ελευθερίας».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ «δεν είναι σωστό»

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, ο Κλοπ επέκρινε τις συνθήκες υπό τις οποίες παραχωρήθηκε στο μικρό κράτος του Κόλπου το δικαίωμα να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο — και επέκρινε τους δημοσιογράφους ότι δεν τις αποκάλυψαν.

«Υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι εκεί και δεν είναι ότι όλα είναι άσχημα εκεί, αλλά το πώς συνέβη δεν ήταν εξαρχής σωστό», είπε ο Κλοπ σε συνέντευξη Τύπου δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προσθέτοντας ότι «η διαδικασία δεν είναι σωστή και πολλοί άνθρωποι πήραν χρήματα για λάθος λόγους».

«Είστε όλοι δημοσιογράφοι. Έπρεπε να στείλετε το μήνυμα, αλλά δεν γράψατε τα πιο κρίσιμα σχετικά με τις συνθήκες που ήταν ξεκάθαρες», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα