Έρευνα Vouliwatch: Ο ΣΥΡΙΖΑ το πιο δραστήριο κόμμα σε κοινοβουλευτικό έργο

 Έρευνα Vouliwatch: Ο ΣΥΡΙΖΑ το πιο δραστήριο κόμμα σε κοινοβουλευτικό έργο

Σύμφωνα με έρευνα του Vouliwatch, το πιο δραστήριο κόμμα Βουλής για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των πρώτων 6 μηνών (Ιούλιος – Δεκέμβριος 2023) είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς η κοινοβουλευτική του ομάδα υπέβαλε συνολικά 888 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. «Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Δεκέμβριο του 2023, ασκήθηκαν στη Βουλή 3.853 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Μ.Κ.Ε.). Τα δύο πιο δραστήρια κόμματα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, καθώς οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες υπέβαλαν συνολικά 888 και 784 Μ.Κ.Ε. αντίστοιχα» αναφέρει το vouliwatch.

vouliwatch

Ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε τα ευρήματα της έρευνας στο X τονίζοντας το «πλούσιο το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δίπλα στις ανάγκες των πολιτών».

Όπως έγραψε ο πρόεδρος της ΚΟ «Με τεκμηριωμένο και γόνιμο έλεγχο, αναδεικνύοντας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Με συνέπεια και μεθοδικότητα θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου» υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, η θεματική που κυριάρχησε στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και τις συζητήσεις στη νέα Κ’ Βουλή ήταν η Υγεία – Πρόνοια, ακολουθούμενη από την Οικονομία, την Παιδεία, τη Δημόσια Διοίκηση και την Αγροτική Πολιτική και εκείνη που ήταν τελευταία στην ιεραρχία των κομμάτων ο Τουρισμός, ακολουθούμενη από το Πολιτικό Σύστημα, το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, τη Ναυτιλία και την Εξωτερική Πολιτική.

vouliwatch θεματικές

Σχετικά Άρθρα