Βρετανικό Μουσείο: Συνεχείς και εποικοδομητικές οι συζητήσεις με την Ελλάδα

 Βρετανικό Μουσείο: Συνεχείς και εποικοδομητικές οι συζητήσεις με την Ελλάδα

Το Βρετανικό Μουσείο βρίσκεται σε συνεχείς και εποικοδομητικές συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δηλώνει εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου, επιβεβαιώνοντας σχετικό μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (25/1).

«Οι συζητήσεις με την Ελλάδα για μια συνεταιριστική σχέση για τα (Γλυπτά) του Παρθενώνα είναι συνεχείς και εποικοδομητικές. Πιστεύουμε ότι αυτού του είδος η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενα μας με κοινό σ’ όλο τον κόσμο και του να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της απίστευτης συλλογής που έχουμε στο μουσείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του βρετανικού Μουσείου.

Μητσοτάκης: Θα επιμείνουμε στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα – Ελπίζω σε μια νέα εποχή συνεργασίας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της έκθεσης «Cycladic Art: The Leonard N. Stern Collection on Loan from the Hellenic Republic» του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας πως η ελληνική πλευρά προσδοκά και θα επιμείνει στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Εδώ και δύο χρόνια, έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου για μια πιθανή νέα συνεργασία που θα φέρει τα δύο μέρη των Γλυπτών μαζί, ως ένα, στην Αθήνα», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για εγκαίνια της έκθεσης.

Σχετικά Άρθρα