Απάντηση Παρασκευόπουλου στον Φλωρίδη – “Η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα ψεύδη”

 Απάντηση Παρασκευόπουλου στον Φλωρίδη – “Η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα ψεύδη”

Για στοχοποίηση καταγγέλλει ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, τον Γιώργο Φλωρίδη, μετά από τις δηλώσεις του τελευταίου στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” το πρωί της Τετάρτης (25/01), αναφορικά με τον “νόμο Παρασκευόπουλου”. Με ανακοίνωσή που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (25/01), ο κ. Παρασκευόπουλος απαντά στον υπουργό, καταγγέλλοντας προσωπική στοχοποίηση και χαρακτηρίζοντας τη δήλωσή του “ψευδολογία”, η οποία “είναι επικίνδυνη για τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη”.

Η απάντηση του Νίκου Παρασκευόπουλου στον Γιώργο Φλωρίδη

“Στην περίοδο ισχύος του «νόμου Παρασκευόπουλου» οι στατιστικές της βαριάς εγκληματικότητας έδειχναν μια καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τη σημερινή. Όπως φαίνεται, όμως, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα ψεύδη μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο κ. Φλωρίδης επιχειρεί τόσα χρόνια μετά τους νόμους 4322/2015 και 4411/2016 να με στοχοποιήσει προσωπικά.

Προφανώς ο κ. Υπουργός γνωρίζει πόσες συνέπειες ύβρεων και απειλών βίας προκάλεσαν τότε στην καθημερινότητά μου οι ψευδολογίες αυτές, που έχουν καταγραφεί άλλωστε επίσημα. Η δήλωση όχι μόνο είναι θλιβερή και ανάξια απάντησης με επιχειρήματα, αλλά κυρίως είναι και επικίνδυνη για τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη“.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη για τον “νόμο Παρασκευόπουλου”

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδης, μιλώντας για τη νέα μεταρρύθμιση, αναφέρθηκε και στον “νόμο Παρασκευόπουλου” λέγοντας με έμφαση ότι “τέτοιος νόμος δεν πρόκειται να υπάρξει από μένα”, επειδή βάσει αυτού “απολύθηκαν από τις φυλακές δολοφόνοι, βιαστές, ληστές“.

“Ο νόμος αυτός οδήγησε στο να αποφυλακιστεί όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας. Με τον νόμο αυτό, όσοι ήταν να απολυθούν το 2023, απολύθηκαν το 2017. Απολύθηκαν από τις φυλακές δολοφόνοι, βιαστές, ληστές. Οι διευθυντές των φυλακών έλεγαν ότι αν η κοινωνία έβλεπε ποιοι αποφυλακίζονται θα είχαν κλειστεί όλοι στα σπίτια τους και δεν θα έβγαιναν έξω. Όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα