Απάντηση Μαρινάκη αν ο Αγοραστός μπάζωσε το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη κατόπιν άνωθεν εντολής

 Απάντηση Μαρινάκη αν ο Αγοραστός μπάζωσε το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη κατόπιν άνωθεν εντολής

Η Μαρία Καρυστιανού κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική για τα Τέμπη ανέφερε ότι ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός της είπε πως προχώρησε στο μπάζωμα της τραγωδίας μετά από εντολή υπουργών και του πρωθυπουργού. Ο Παύλος Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε είπε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για καμία μαρτυρική κατάθεση.

Η ερώτηση της ΑΥΓΗΣ προς τον Παύλο Μαρινάκη ήταν αν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του γαλάζιου πρώην περιφερειάρχη, σε σχέση με τη διαχείριση του σημείου του δυστυχήματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ως εξής:

«Κατ’ αρχάς, είναι μια εν εξελίξει διαδικασία η διαδικασία της Εξεταστικής που γίνεται, όπως προβλέπει ο νόμος, από το ελληνικό Κοινοβούλιο και δικαστική διαδικασία, στις οποίες, νομίζω, δεν είναι θεσμικά σωστό, ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε άποψη για τις επιμέρους καταθέσεις ή να σχολιάσουμε. Πρέπει να αφήσουμε τις διαδικασίες αυτές να “τρέξουν” με τον ανεξάρτητο ρόλο τους, να έχουν τα πορίσματα που έχουν και στο τέλος της ημέρας οι αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης είναι για εμάς διαχρονικά σεβαστές».

»Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, υπάρχουν και μαρτυρίες ανθρώπων που κανείς δεν μπορεί να συμμερισθεί τον πόνο τους, αν δεν το έχει ζήσει αυτό, οπότε θα μου επιτρέψετε να περιμένω να προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Κάθε μαρτυρία, προφανώς, είναι σεβαστή, αξιολογείται εάν ισχύει ή όχι, κρίνεται όπως σε κάθε υπόθεση, σε κάθε δικαστήριο, σε κάθε Εξεταστική Επιτροπή. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δικός μου ρόλος, ούτε θα μπορούσα εγώ να γνωρίζω τι ισχύει και τι δεν ισχύει και αν έχει ειπωθεί το οτιδήποτε, σε μια διαδικασία που έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα. Άρα, κανένα σχόλιο για καμία μαρτυρική κατάθεση. Περιμένουμε τη διαδικασία να εξελιχθεί και εδώ είμαστε να σχολιάσουμε τα πορίσματα».

Σχετικά Άρθρα