Ρωσία: Συντριβή αεροσκάφους με Ουκρανούς αιχμαλώτους-Η στιγμή της πτώσης

 Ρωσία: Συντριβή αεροσκάφους με Ουκρανούς αιχμαλώτους-Η στιγμή της πτώσης

Αεροπορική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (24/1) στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin-76 συνετρίβη στη νότια περιοχή Belgorod που συνορεύει με την Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το διεθνές μέσο επικαλούμενο ρωσικές αναφορές, τουλάχιστον 65 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti μετέδωσε ότι μεταξύ των επιβαινόντων περιλαμβάνονται αιχμάλωτα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για ένα «περιστατικό», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα αεροπλάνο να πέφτει κοντά στο χωριό Yablonovo και να ακολουθεί από έκρηξη.

https://twitter.com/i/status/1750090405469884495

Η επίσημη ανακοίνωση που ρωσικού υπουργείου, σύμφωνα με το RIA, αναφέρει ότι «περίπου στις 11 το πρωί, ώρα Μόσχας, ένα αεροπλάνο Il-76 συνετρίβη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιωτικοί, έξι μέλη πληρώματος και τρεις συνοδοί»

Το αεροπλάνο που συνετρίβη είναι ένα Ilyushin Il-76 το οποίο για άγνωστο λόγο έχασε ύψος και συνετρίβη με αποτέλεσμα το 72 τόνων αεροσκάφος να μετατραπεί σε μια μπάλα φωτιάς.

Στην περιοχή του Μπέγλκοροντ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά με ρίψεις πυραύλων από τον ουκρανικό στρατό με τελευταία μια πυραυλική επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 25 ανθρώπων

Σχετικά Άρθρα