Ομόφυλα ζευγάρια: Απόψε σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ, ψηφίζεται 12 – 13 Φεβρουαρίου

 Ομόφυλα ζευγάρια: Απόψε σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ, ψηφίζεται 12 – 13 Φεβρουαρίου

Άρον άρον επιλέγει η κυβέρνηση να νομοθετήσει την ισότητα στον γάμο. Εντός της ημέρας αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο το οποίο παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στόχος της κυβέρνησης στα τέλη της εβδομάδας να κατατεθεί στη Βουλή και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, να έχει ψηφιστεί. Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί 12 έως 13 Φεβρουαρίου, ενώ αστειευόμενος είπε και 14 να γίνει (του Αγίου Βαλεντίνου) θα έχει έναν συμβολισμό.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το υπουργικό συμβούλιο o υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης έκανε γνωστό πως σκοπεύει να απέχει από την ψηφοφορία. Πάντως, κυβερνητικές πηγές μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο».

  • Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου δεν τοποθετήθηκε κατά του νομοσχεδίου κανένας από τους υπουργούς που έλαβαν το λόγο. Αντιθέτως, θετικά υπέρ του σχεδίου νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια τοποθετήθηκαν οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Σκρέκας, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Σοφία Ζαχαράκη Ζαχαράκη, Βασίλης Κικίλιας και Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Να σημειωθεί ότι η Μαρία Κεφαλά, που έχει εκφράσει ενστάσεις για το νομοσχέδιο, δεν τοποθετήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ η στάση της παραμένει ερωτηματικό, καθώς πληροφορίες την ήθελαν να παραιτείται.

Σχετικά Άρθρα