Meteo: Το 21% της χώρας καλύφθηκε με χιόνια -4ο μεγαλύτερο ποσοστό από το 2005

 Meteo: Το 21% της χώρας καλύφθηκε με χιόνια -4ο μεγαλύτερο ποσοστό από το 2005

Το 21% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτονται με χιόνι, κάτι που σημαίνει ότι ποσοστό χιονοκάλυψης ξεπέρασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2023 για το τρίτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, όπως δείχνουν τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στη χώρα μας στις 22/01. Σύμφωνα με το meteo.gr, πρόκειται για την 4η πιο εκτεταμένη χιονοκάλυψη για αυτή την περίοδο του έτους, από το 2005.

Το γράφημα δείχνει αριστερά την κατανομή της χιονοκάλυψης με λευκό χρώμα και δεξιά παρουσιάζεται η χρονοσειρά των δορυφορικών καταγραφών τον φετινό χειμώνα (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή) και οι αντίστοιχες μέσες ημερήσιες τιμές (λευκή γραμμή) που υπολογίστηκαν από τα δεδομένα της περιόδου 2004-2023

Ο καιρός την Πέμπτη (25/01)

Καλές καιρικές συνθήκες και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένονται σε ολόκληρη τη χώρα για την Πέμπτη (25/01). Τοπικές νεφώσεις επίκεινται στα ανατολικά και στο Αιγαίο. Βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη. Παγετός και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, τη νύχτα και νωρίς το πρωί, προβλέπεται στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Επίσης, τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, σε συνδυασμό με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -10 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -5 έως14, στην Ήπειρο από -1 έως 14, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 14-16, στα Επτάνησα από 2 έως 15, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 13 και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 6 έως 14-15.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και – τοπικά – στο Αιγαίο και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Σχετικά Άρθρα