Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο -Νέο κύμα ψύχους την Κυριακή

 Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο -Νέο κύμα ψύχους την Κυριακή

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει το επόμενο 24ωρο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές υπάρχει στην ανατολική Κρήτη και μέχρι την Κάρπαθο. Η αυριανή ημέρα δεν θα έχει φαινόμενα εκτός από κάποιες μπόρες, τοπικά ασθενείς προς το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ενισχυμένοι στο Ιόνιο και κυρίως στα βόρεια τμήματά του, όπως και στο Αιγαίο που θα φτάσουν τα 5-6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Μεγάλη προσοχή συστήνει ο έμπειρος προγνώστης καιρού για την Κεντρική Μακεδονία και κυρίως τον νομό Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπου μέχρι και την Κυριακή αναμένεται πολύ δυνατός βοριάς με τη μορφή Βαρδάρη, από το μεσημέρι της Πέμπτης, που δεν αποκλείεται να φτάσει και τα επίπεδα της θύελλας.

Οι θερμοκρασίες νωρίς το πρωί υπό το 0 κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά, μακριά από τη θάλασσα στην πεδινή ηπειρωτική χώρα θα είναι κοντά στο 0 και λίγο πιο πάνω, ενώ στα βόρεια ακόμα και -2 με -3 βαθμοί Κελσίου τις πρώτες πρωινές ώρες. Όσο πιο νότια πάντως ο καιρός θα είναι πιο γλυκός, με 12, 13 ακόμα και 14 βαθμούς Κελσίου.

Παρόλο που ο βοριάς θα κάνει λίγο πιο έντονη την αίσθηση της ψύχρας, σε αρκετές περιοχές η άνοδος του υδράργυρου θα γίνει αισθητή, αφού θα φτάσει ακόμα και τους 15 – 16 βαθμούς.

Για την Αττική αναμένονται αραιές συννεφιές τις πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί στα 3-4 τοπικά έως 5 μποφόρ στα ανατολικά, βορειοανατολικά, ενώ από το βράδυ ενισχύεται ο βοριάς. Η θερμοκρασία στους 2 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη επίσης αναμένονται αραιές συννεφιές νωρίς το πρωί που σχετικά γρήγορα θα δώσουν τη θέση τους στον ήλιο, όμως από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα σημειωθούν ξανά συννεφιές. Χρειάζεται προσοχή στους ανέμους, καθώς οι ριπές μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 6-7 μποφόρ, όσο πιο κοντά στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, εκτός από το Ανατολικό Αιγαίο όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Ο βοριάς θα παραμείνει στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Το Σάββατο και πάλι στο Αιγαίο κάποιες τοπικές μπόρες, βορειοδυτικοί άνεμοι στα 5-6 τοπικά και 7 μποφόρ, ενώ την Κυριακή ένα νέο ψυχρό μέτωπο εισβάλλει στη χώρα με αρκετές βροχές ή μπόρες χιονιού στα 500 μέτρα και στην Αττική. Κάποια φαινόμενα στις Κυκλάδες, ενώ για την Κρήτη αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές.

Την Δευτέρα το κρύο παραμένει, με μπόρες βροχής ή μπόρες χιονιού στις Σποράδες, την Εύβοια και την Αττικοβοιωτία στα 400-500 μέτρα υψόμετρο. Κυριακή και Δευτέρα είναι πιθανό να χιονίσει και στα βόρεια της Αττικής.

Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σχετικά Άρθρα